Két amerikai egyetem, hét halott

Egyelőre egyik esetben sem ismert az elkövető indítéka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 14. 19:26
Charlottesville, 2022. november 14. Rendõrök a Virginiai Egyetemen elõzõ napon elkövetett lövöldözés helyszínén Charlottesville-ben 2022. november 14-én. A fegyveres támadásban legkevesebb hárman életüket vesztették, ketten megsebesültek. A hatóságok tájékoztatása szerint a lövéseket egy diák adhatta le, aki jelenleg szökésben van. MTI/AP/Steve Helber Fotó: Steve Helber
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták a Virginiai Egyetemen történt lövöldözés gyanúsítottját, egy diákot, aki vasárnap este három diáktársát agyonlőtte, kettőt megsebesített. Holtan találtak négy, gyilkosság áldozatává vált diákot a hétvégén az Idahói Egyetemen is.

Jim Ryan, a Virginiai Egyetem rektora egy hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy egész napos iskolai program után egy bérelt autóbuszon történt a lövöldözés, a halálos áldozatok közül legalább ketten a buszon vesztették életüket. A meggyilkoltak mindegyike az egyetemi futballcsapat tagja volt – közölte az egyetem vezetője, ugyanakkor a tragédia pontos hátteréről és a tettes indítékairól nem tudott részleteket mondani. A két sebesülttel kapcsolatban Jim Ryan elmondta, hogy szintén tagjai a futballcsapatnak, egyikük állapota válságos.

A sajtótájékoztatón megerősítették, hogy a gyanúsított Christopher Darnell Jones, az egyetem diákja, korábbi amerikaifutball-játékos, aki egy éve már nem tagja az egyetemi csapatnak, és aki korábban diáktársai előtt beszélt arról, hogy lőfegyvere van.

A tragédia nyomán az egyetem hétfőre törölt minden órát, és az intézmény csapatának hétfőre tervezett mérkőzését sem játsszák le.

A hétvégén az Idahói Egyetemen is többszörös gyilkosság történt, az egyetem vezetése négy halálos áldozatról számolt be. Scott Green, az intézmény rektora hétfőn közleményben jelentette be, hogy

 

négy diákjukat találták holtan az egyetem területének közelében, és a feltételezések szerint mindannyiukat megölték. A hétfői órákat az egyetem minden intézményében törölték.

 

Moscow város rendőrsége korábban arról számolt be, hogy vasárnap a déli órákban egy eszméletlennek tűnő emberhez riasztották őket, ezt követően találtak rá a négy diák holttestére az egyetem golfpályájának közelében.

Borítókép: Rendőrök a Virginiai Egyetemen előző napon elkövetett lövöldözés helyszínén Charlottesville-ben 2022. november 14-én. (Fotó: MTI/AP/Steve Helber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.