Kínos! Csak a Bidenékkel üzletelő orosz oligarchákat nem szankcionálták

Egyre kínosabb részletek derülnek ki az amerikai elnök és családja korrupciógyanús ügyleteiről.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 03. 18. 17:51
null
US-POLITICS-BIDEN-DEPARTURE Fotó: JIM WATSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt bevezetett amerikai szankciók nem terjednek ki azokra az orosz oligarchákra, akik üzleti kapcsolatban állnak Joe Biden amerikai elnök családjával – nyilatkozta James Comer, az amerikai képviselőház ellenőrző bizottságának republikánus párti vezetője.

A Breitbart jobboldali amerikai hírportál emlékeztet: a washingtoni külügyminisztérium 893 orosz állampolgárral szemben vezetett be vízumkorlátozásokat, összesen pedig 1500 új szankciót, illetve 750 módosított szankciót rendelt el Oroszország ellen. A büntetőintézkedések alól azonban mentességet kapott Jelena Baturina és Vlagyimir Jevtusenkov.

Baturina 2014-ben 3,5 millió dollárt utalt át a részben Joe Biden fia, Hunter Biden által alapított Rosemont Seneca Thornton befektetési vállalatnak azzal a céllal, hogy belépést nyerjen az amerikai ingatlanpiacra. Az építőiparban tevékeny milliárdos – Oroszország egykori leggazdagabb milliárdosnője – két évvel korábban 40 millió dolláros ingatlanpiaci üzletet kötött Hunter Bidennel. Mindezeket az alkukat akkor kötötték meg, amikor Joe Biden volt az Egyesült Államok alelnöke.

Az informatikai és mobiltelefonos üzletágakban érdekelt Jevtusenkov ugyancsak az Egyesült Államokban kívánt üzletelni, ennek érdekében személyesen is találkozott Hunter Bidennel 2012-ben a New York-i Ritz-Carlton szállodában – erről a New York Post értesült korábban.

Amikor újságírók a kivételezett orosz oligarchákról kérdezték nemrég Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivőt, azt mondta, nem hajlandó Hunter Biden ügyeiről beszélni. Akit ezek az ügyek érdekelnek, forduljon a Biden családhoz – tette hozzá.

Amióta a Republikánus Párt a tavalyi novemberi választások eredményeképpen megszerezte a többséget a képviselőházban, nekiálltak kivizsgálni a demokrata párti Joe Biden és családjának korrupciógyanús ügyleteit. James Comer éppen a napokban beszélt arról is: olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amelyek részletezik, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: Jim WATSON / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.