időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Kijev pusztulását okozná egy Moszkva elleni támadás

Gábor Márton
2023.04.29. 10:28
Kijev pusztulását okozná egy Moszkva elleni támadás

Erős figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok az ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek. Egy volt amerikai hírszerző tiszt nemrégiben arról beszélt, hogy egy Moszkva elleni sikeres csapás esetén Kijev a földdel vált volna egyenlővé.

Scott Ritter volt amerikai hírszerző arról beszélt a napokban egy interjú során, hogy egy Moszkva elleni sikeres csapás esetén Kijev teljesen elpusztult volna – közölte a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség. A beszélgetés során az újságíró azt pedzegette, milyen következményei lennének annak, ha Kijev csapást mérne Moszkvára.

 

Az Egyesült Államok és minden érintett azt próbálja az ukránok tudtára adni, ha megtámadják Moszkvát, akkor igazi háború lesz, és mindannyian meghalnak

 

– fogalmazott Ritter, aki szerint maga az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is néhány héten belül a halálos áldozatok között lenne.

Ritter a beszélgetés során említést tett Irak amerikai csapatok általi bombázásáról is. Elmondása szerint az amerikai fegyveres erők nem az energetikai infrastruktúrát, hanem a parlament épületeit és más, a politikai tevékenység szempontjából fontos helyeket találtak el. Az egykori hírszerző tiszt szerint Kijevvel ugyanez történne. Korábban a The Washington Post amerikai napilap a Pentagon kiszivárogtatott dokumentumaira hivatkozva arról számolt be, Ukrajna csapásokat tervez Moszkva és Novorosszijszk ellen a háború kezdetének évfordulóján.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő sajtóértekezletet tart az Ukrajna elleni háború kitörésének első évfordulója alkalmából Kijevben 2023. február 24-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Háború Ukrajnában

Háromezer katonáját küldené Ukrajnába Ramzan Kadirov

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.