Itt a bizonyíték, drogos migránsok támadják a magyar határt + fotó

Újabb akciót tartott a szerb rendőrség a magyar harárkerítés közelében. Úgy látszik, sosem fogynak el az illegális bevándorlók.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 18:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmokban áll az alufóliába csomagolt növényi eredetű anyag, amely a rendőrségi közlemény szerint marihuána lehet. Ezt a kábítószert találták az illegális bevándorlóknál a szerb rendőrök a legutóbbi razziájuk során a nyugat-bácskai Zombor közelében. A hivatalos tájékoztatás szerint 382 illegális bevándorlót találtak. Az órákig tartó akcióban több mint 300 egyenruhás vett részt az ország több városából.

A terep átkutatása során húsz fegyvert találtak. Ezek között voltak kések, balták, bárdok, reszelők és csavarhúzók is. Képet is közölt ezekről a szerb Belügyminisztérium. 

Migránsoktól elkobzott hidegfegyverek (Fotó: Szerb Belügyminisztérium)

A rendőrök és csendőrök emellett 240 hivatalos dokumentumot is találtak. Az okmányok között több útlevelet, igazolványt és mobilfeltöltő kártyát is láthatunk a mellékelt fotón, valamint 18 telefont is lefoglaltak.

Egy 2005-ös születésű, vagyis mindössze 18 éves szíriai állampolgárt, akit a közlemény O. A. H. monogrammal jelöl, őrizetbe vett a rendőrség. Őt tiltott kábítószer előállításával, s az azzal való kereskedéssel vádolják. 

A migránsnál 270 gramm gyanús növényi származékot és egy precíziós mérleget is találtak. Ezzel kapcsolatban az ügyészség indít eljárást. A többi migránst befogadóközpontokba szállították. 

Migránsok a magyar határ szerbiai oldalán (Fotó: Szerb Belügyminisztérium)

A közlemény leszögezi, a rendőrség a továbbiakban is ellenőrzi az illegális bevándorlók mozgását és szerbiai tartózkodási helyét, ezzel biztosítják a lakosság és a migránsok biztonságát is. Korábban a V4NA nemzetközi hírügynökség részletes cikket közölt arról, hogy a határ menti erdőkben bujkáló migránsok nagy mennyiségben fogyasztanak gyógyszereket és energiaitalokat. A nemzetközi hírügynökség cikke szerint erről árulkodnak a hátrahagyott szeméthegyek, de olyan eset is volt Szabadkán, hogy a gyógyszertárba betörtek a migránsok. 2021-ben a patikust megkötözték, majd bezárták az épületbe. 

A Magyar Szó vajdasági napilap akkori cikke a gyógyszertár illetékeseire hivatkozva azt írja, a migránsok rendszeresen kérnek tőlük vényköteles gyógyszereket, főleg szorongás elleni szereket akarnak, még akkor is, ha erről nincs orvosi papírjuk.

A migránsok az elmúlt hetekben egyre durvább fegyveres összetűzésekben vesznek részt. Az elmúlt hetekben már attól sem riadnak vissza, hogy a lakott területeken kezdjenek lövöldözésbe. Legutóbb vasárnap délelőtt Palicson, az iskolától nem messze támadtak egymásra. A helyiek beszámolója szerint taxisok hordják az észak-bácskai településekre az illegális bevándorlókat, akár több tucatot is. Pedig – mint írtuk – a szerb hatóságok beszámolója szerint ellenőrzik a taxisokat, s a szabadkai migráns-befogadóközpont környékén sem ritka, hogy akciót tartanak az egyenruhások.

A minap egy ilyenről Bojan Soralov észak-bácskai körzetvezető is beszámolt a hivatalos közösségi oldalán.

Borítókép: Migránsoktól lefoglalt okmányok és drog a szerb rendőrség fotóján (Fotó: Szerb Belügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.