Még szorosabbra fűzné Moszkva a katonai együttműködést Afrikával

Oroszország vizsgálja annak lehetőségét, hogy orosz gyártmányú páncélozott járműveket kiszolgáló javítási és karbantartási központokat építsenek ki több afrikai országban.

Magyar Nemzet
Forrás: TASZSZ2023. 08. 16. 12:50
Orosz katona köszönti a páncélozott harcjárműveket. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Orosz katona köszönti a páncélozott harcjárműveket. A Pentagon kiszivárgott dokumentumaiból kiderült, hogy Kijev csapásokat tervezett a Wagner katonai magánhadsereg katonái ellen Szíriában. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanulmányozzuk az orosz gyártású páncélozott járművek és gépjárművek javítására és karbantartására szolgáló modern szervizközpontok építésére irányuló projekteket

− közölte Alekszandr Mikhejev, a Roszoboronexport vezetője a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

Mikhejev szerint a haditechnikai eszközök modernizálása ígéretes terület lehet az afrikai országokkal folytatott orosz haditechnikai együttműködésben. A védelmi vezető szerint a Roszoboronexport kölcsönösen előnyös projekteket kínál az afrikai kontinens országainak az importált haditechnikai eszközök javításának és modernizálásának elvégzésére tervezett karbantartási központok építésére.

Mikhejev az orosz védelmi minisztérium szervezésében sorra kerülő nemzetközi haditechnikai fórum apropóján nyilatkozott, amelyet a héten rendeznek Moszkva közelében. 

A rendezvényen mintegy 1500 vezető orosz védelmi vállalat, valamint hét ország 85 külföldi vállalata és szervezete vesz részt, illetve több mint 60 ország erősítette meg hivatalos katonai delegációinak részvételét a fórumon.

Moszkva nem csupán az afrikai országokkal igyekszik szorosabbra fűzni a katonai együttműködést. Mint arról beszámoltunk, az Institute for the Study of War (ISW) amerikai agytröszt szerint Irán dróngyárakat telepít Oroszországba és Belaruszba. A lépés Iránnak számos katonai és gazdasági előnnyel jár, az oroszok pedig gyorsabban jutnak utánpótláshoz az ukrajnai harcokban előszeretettel használt Sahíd drónokból.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: NEXTA/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.