Sokatmondó bizonyítékok kerültek elő a Wagner-vezér gépének roncsaiból + videó

Jevgenyij Prigozsin lezuhant gépének újabb darabjaira bukkantak.

Gábor Márton
2023. 08. 26. 19:34
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Kuzsenkino, 2023. augusztus 24. Az Orosz Nyomozó Bizottság által közreadott kép a mentõalakulatok tagjairól az oroszországi Tver megyében lévõ Kuzsenkino község közelében lezuhant magánrepülõgép roncsa mellett 2023. augusztus 23-án. A gépen háromfõs személyzet és hét utas tartózkodott, köztük Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítója és Dmitrij "Wagner" Utkin a csoport parancsnoka. A balesetet senki sem élte túl. MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság Fotó: Orosz Nyomozó Bizottság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőgép most megtalált darabjainak vizsgálata alapján is egyre valószínűbbnek tűnik, hogy nem lövedéktől zuhant le a Jevgenyij Prigozsin által használt gép. Ezúttal a gép egyik szárnyából és futóművéből találtak meg roncsokat; több szakértő is azt nyilatkozta, hogy nem láthatók rajta olyan sérülések, amelyek azt jeleznék, hogy egy becsapódás okozta a magángép vesztét.

A gép lelövését már az Egyesült Államok is elvetette, Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője szerint a Wagner-csoport vezetője valószínűleg meghalt a repülőgép-szerencsétlenségben, azonban nem lát bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a gépét rakétatalálat érte volna.

 

A roncsok mellett a gép lezuhanásáról készült felvételeket is megvizsgálták, amelyeken az látható, ahogy a füstölgő repülőgép rohamosan veszít a magasságból. 

Borítókép: Az Orosz Nyomozó Bizottság által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól az oroszországi Tver megyében lévő Kuzsenkino község közelében lezuhant magánrepülőgép roncsa mellett 2023. augusztus 23-án (Fotó: MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.