időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Trump nem a riválisai közül választana alelnököt

Magyar Nemzet
2023.09.28. 11:05 2023.09.28. 11:13
Trump nem a riválisai közül választana alelnököt

Donald Trump egy michigani rendezvényen világossá tette, hogy nem az ellene induló republikánus jelöltek közül választja ki alelnökjelöltjét.

Meglátogatta a sztrájkoló michigani autóipari munkásokat szerdán Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánus párt legerősebb elnökjelöltje. Trump kritizálta utódját, Joe Bident az elektromos járműveket támogató döntései miatt, és ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén az első tollvonásai között fogja visszavonni a demokrata párti elnök intézkedéseit. 

Trump a szintén szerdán zajló republikánus elnökjelölti televíziós vita hét résztvevőjének is odaszúrt – számol be róla a The Independent brit napilap. A volt elnök szerint riválisai csak egy „állásra jelentkeznek”, és bármilyen pozíciót elvállalnának.

Látott valaki alelnököt abban a csoportban? Nem hiszem

− mondta a volt elnök.

Trump kampánycsapata részéről Chris LaCivita vezető tanácsadó reagált a televíziós vitával kapcsolatban.

A ma esti republikánus vita ugyanolyan unalmas és lényegtelen volt, mint az első vita, és semmi, ami elhangzott, nem fogja megváltoztatni az előválasztási verseny dinamikáját, amelyet Trump elnök ural

− idézi LaCivitát a The New York Post tudósítása.

Trumpnak negyven-ötven százalékpontos előnye van az előválasztáson, Joe Bidennel szemben pedig tíz százalékpontos, vagyis egyértelmű, hogy egyedül Trump képes legyőzni korábbi ellenfelét. − Az RNC-nek [Republikánus Nemzeti Bizottság] azonnal véget kellene vetnie a további előválasztási vitáknak, hogy a tüzet a korrupt Joe Bidenre irányíthassuk, és ne pazaroljuk tovább az időt és a pénzt, amit arra lehetne fordítani, hogy kiűzzük Bident a Fehér Házból − közölte a republikánus politikus kampánycsapata.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Butch Dill)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.