Trump nem a riválisai közül választana alelnököt

Donald Trump egy michigani rendezvényen világossá tette, hogy nem az ellene induló republikánus jelöltek közül választja ki alelnökjelöltjét.

2023. 09. 28. 11:05
TRUMP, Donald
Montgomery, 2023. augusztus 5. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Republikánus Párt alabamai szervezetének javára adományt gyûjtõ rendezvényen az Alabama állambeli Montgomeryben 2023. augusztus 4-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Butch Dill Fotó: Butch Dill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglátogatta a sztrájkoló michigani autóipari munkásokat szerdán Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánus párt legerősebb elnökjelöltje. Trump kritizálta utódját, Joe Bident az elektromos járműveket támogató döntései miatt, és ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén az első tollvonásai között fogja visszavonni a demokrata párti elnök intézkedéseit. 

Trump a szintén szerdán zajló republikánus elnökjelölti televíziós vita hét résztvevőjének is odaszúrt – számol be róla a The Independent brit napilap. A volt elnök szerint riválisai csak egy „állásra jelentkeznek”, és bármilyen pozíciót elvállalnának.

Látott valaki alelnököt abban a csoportban? Nem hiszem

− mondta a volt elnök.

Trump kampánycsapata részéről Chris LaCivita vezető tanácsadó reagált a televíziós vitával kapcsolatban.

A ma esti republikánus vita ugyanolyan unalmas és lényegtelen volt, mint az első vita, és semmi, ami elhangzott, nem fogja megváltoztatni az előválasztási verseny dinamikáját, amelyet Trump elnök ural

− idézi LaCivitát a The New York Post tudósítása.

Trumpnak negyven-ötven százalékpontos előnye van az előválasztáson, Joe Bidennel szemben pedig tíz százalékpontos, vagyis egyértelmű, hogy egyedül Trump képes legyőzni korábbi ellenfelét. − Az RNC-nek [Republikánus Nemzeti Bizottság] azonnal véget kellene vetnie a további előválasztási vitáknak, hogy a tüzet a korrupt Joe Bidenre irányíthassuk, és ne pazaroljuk tovább az időt és a pénzt, amit arra lehetne fordítani, hogy kiűzzük Bident a Fehér Házból − közölte a republikánus politikus kampánycsapata.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Butch Dill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.