Migránsdráma a szarajevói buszállomáson + videó

Busz alá mászott az illegális bevándorló, alig tudták kiszedni a hatóságok.

2023. 10. 18. 8:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Busz alá szorult migránst kellett kimenteni a bosnyák hatóságoknak Szarajevóban. Az esetről videó is készült. A felvételen jól látszik, hogy a tűzoltók megpróbálnak segítséget nyújtani az embernek, aki a lábát is alig tudja mozgatni. Percekig tanakodnak az egyenruhások, hogyan is szedjék ki a busz alól az illegális bevándorlót.

A migránsok különböző eszközöket használnak, hogy elérjenek a célállomásukhoz – írja a Szarajevói Rádió

Gyakran próbálkoznak meg teherautók, autóbuszok és egyéb járművek alá bemászni, felkapaszkodni, hogy az Európai Unió országaiba jussanak. A mostani esetben nem volt szerencséje az illegális bevándorlónak, észrevették és kiszedték a busz alól.

Ezek a kísérletek azonban nem ritkán veszélyesek is. A rögtönzött csónakokkal való folyami átkelés vagy a gépjárművek aljában való megbúvás akár az életükbe is kerülhet. 

Borítókép: Migránsok Szarajevóban (Fotó: X, AMAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.