Fegyverekkel teli bunkerek Amerika szomszédjában + videók

Eddig soha nem látott felvételek jelentek meg az orosz médiában.

Forrás: Mandiner2023. 11. 20. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyverekkel telepakolt, eddig soha nem látott kubai bunkerrendszerről osztottak meg felvételeket az orosz médiában – számolt be a Mandiner. Az állami televízió adásában elhangzott: eddig még senkit sem engedtek be az alagútrendszerbe, nekik is csak azért volt erre lehetőségük, mivel a kubai–orosz kapcsolatok kiemelkedően jók.

A felvételeken többek közt BTR–60-as páncélozott harcjárművek és BM–21 Grad rakéta-sorozatvetők vehetők ki.

Az elmúlt évtizedekben kialakított bunkereket azzal a céllal hozta létre a kubai kormány, hogy megfelelő védelmi struktúrákat létesítsenek egy ellenséges invázióval szemben. A kommunista ország legnagyobb ellensége az Egyesült Államok, Fidel Castro kubai vezető 2016-os halála óta azonban enyhülés tapasztalható a viszonyban. 

 

Borítókép: BM–21 Grad rakéta-sorozatvető (Forrás: Orosz hadsereg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.