Fegyverrel fenyegették a tanárt a fiatalok, rendőrök lepték el a hamburgi iskolát + videó

Egy hamburgi iskolában egész nap pánik és rettegés uralkodott.

2023. 11. 08. 19:05
null
Hamburg, 2023. november 8. Rendõrök egy iskolaépületnél, amelynek egyik osztálytermében két fiatalember elbarikádozta magát Hamburg Blankenese nevû tehetõs külvárosi negyedében 2023. november 8-án. A Bild német napilap szerint veszélyeztettek egy tanárnõt, és egyikük azzal fenyegetõzött, hogy tüzet nyit. A diákokat kimenekítették az épületbõl. A DPA német hírügynökség szerint a két fiatal késõbb elmenekült a helyszínrõl, a rendõrség kutat utánuk. MTI/AP/DPA/Bodo Marks Fotó: Bodo Marks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civil ruhás rendőrök négy embert tartóztattak le Hamburgban. Azzal gyanúsítják őket, hogy megfenyegettek egy tanárt Bahrenfeld kerületben. 

A rendőrség szerint egy 12 éves és egy 13 éves fiú lehet felelős a bűncselekményért, miután fegyvert fogtak a tanárra és halálosan megfenyegették, elmenekültek. Az igazgató az eset után riasztotta a rendőrséget, de a különleges erők is a helyszínre vonultak. A rendőrség arra kérte a tanárokat és a diákokat, hogy zárkózzanak be, mert ekkor még nem tudták, hogy csupán játék fegyverrel fenyegetőztek a fiatalok. 

A fegyveres rendőrök ezután teremről teremre átfésülték az iskolát, és kikísérték a diákokat az épületből. A helyszíni beszámolók szerint néhány diák sírva jött ki az iskolából, sok aggódó szülő már a közelben felállított rögtönzött gyűjtőponton várta a gyerekeket. 

A lányom sírva hívott fel és mesélte el a történteket

– mondta könnyeivel küszködve egy apa. Az egyik tanuló pedig arról mesélt, hogy épp a zeneteremben volt, amikor mindenkit arra szólítottak fel, hogy zárkózzanak be és maradjanak csendben. 

Az iskolában mintegy 1150 diák tanul és több mint 120 tanár dolgozik. Késő délutánra állt helyre a rend.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a rendőrség az X-en arra kérte a környéken élőket is, hogy zárkózzanak be, és ne menjenek az utcára, amíg nem jelez a rendőrség. A kerületben több helyen lezárták az utakat, és néhány tömegközlekedési eszköz sem járt az érintett szakaszon.

Borítókép: Rendőrök egy iskolaépületnél, amelynek egyik osztálytermében két fiatalember elbarikádozta magát Hamburg Blankenese nevű tehetős külvárosi negyedében 2023. november 8-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Bodo Marks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.