Nem leányálom zsidó diáknak lenni manapság Amerikában

Az izraeli háború kitörése óta egyre több amerikai zsidót érnek atrocitások.

2023. 11. 02. 5:18
null
Washington, 2023. október 19. A Jewish Voice for Peace nevû baloldali szervezet aktivistái követelik az izrael hadsereg által a Gázai övezetben folytatott hadmûvelet befejezését a Kongresszus washingtoni épülete elõtt 2023. október 18-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég írtuk meg, hogyan cenzúrázza például a Yale egyetemi újsága a Hamászt támadó gondolatokat, most a Fox Newsnak számoltak be diákok arról, miként tombol a palesztinbarát nézőpont a tengeren túlon.

Olyan top egyetemeken szerveztek tömeges tüntetéseket szerveztek, mint a a Brown Egyetem, a Columbia Egyetem, a George Mason Egyetem, a George Washington Egyetem, a Rutgers, a New York Egyetem, a Howard Egyetem, a Stanford Egyetem, a Pennsylvaniai Egyetem és a Yale Egyetem.

Danielle Sobkin, a Berkeley Egyetem hallgatója a Fox & Friends First című műsorában számolt be arról, hogy két konkrét fizikai támadáson túl 

voltak professzorok, akik bónuszt és extra kreditet ajánlottak a diákoknak, ha részt vettek a Hamász-párti gyűléseken.

„De a legaggasztóbb az, hogy a zsidó diákvezetők e-mailt kaptak a vezetőségtől, amelyben azt mondták, hogy kerüljük el az egyetem bizonyos részeit, ne mutassuk az arcunkat, ne filmezzük ezeket az incidenseket és eseményeket, mert féltik a biztonságunkat” – mondta Sobkin.

A New York Egyetem hallgatója, Allison Lax szintén hasonló tapasztalatokról számolt be. 

Többször volt már Izrael-ellenes gyűlés a NYU-n, ahol hallottam, hogy a diákok azt skandálták, hogy halál a zsidókra, vagy hogy halál mindenkire, aki támogatja a cionista államot. Ezek szörnyű üzenetek egy úgynevezett békés tüntetésen

– mondta Lax.

De ezek csak kiragadott példák a sok incidens közül. A George Washington Egyetemen a Hamász szimpatizánsai a könyvtár épületének oldalára vetített üzenettel mutatkoztak be. „Dicsőség a mártírjainknak” – szólt az egyik provokatív üzenet.

Borítókép: A Jewish Voice for Peace nevű baloldali szervezet aktivistái követelik az izrael hadsereg által a Gázai övezetben folytatott hadmûvelet befejezését a kongresszus washingtoni épülete előtt 2023. október 18-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.