Háború, meztelen boszorkák és ítéletidő – ezek érdekelték a külföld rovat olvasóit 2023-ban

Az idei év sem zajlott eseménytelenül világunkbank: az orosz–ukrán háború mellett egy újabb, a nemzetközi viszonyokat megrázó konfliktus tört ki Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között. Alább összegyűjtöttük a Magyar Nemzet külföld rovatának olvasói által a legnagyobb érdeklődéssel olvasott cikkeket 2023-ban.

2023. 12. 26. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Este 18 óra 5 perckor tényleg kitör a harmadik világháború? + videó

Az Alexa névre keresztelt, az Amazon techóriás vállalat által létrehozott mesterséges intelligencia idén november 23-ára jósolta a harmadik világháború kitörését. Azóta már tudjuk, hogy becslése nem bizonyult pontosnak.

2. Egyre több repülőjáratot törölnek az erős havazás miatt + videó

Moszkvát idén nem kímélte a tél: lapunk több alkalommal számolt be erős havazásról és ítélet időről, ami az emberek mindennapjaira is rányomta bélyegét.

3. Magyarországra menekülnek az elégedetlen németek

Az elmúlt években dinamikusan nőtt a Magyarországon letelepedő németek száma. Hogy miért döntenek így, arról alábbi cikkünkben írtunk részeletesebben.

4. Kik mennének a frontra, ha eszkalálódna a háború?

2023-ban kétségtelenül nőtt az esélye egy egész Európára kiterjedő konfliktusnak. De kik mennének a frontra, ha ez valóban bekövetkezne?

5. Na, melyik ország vásárolt 250 milliárd forint értékben uránt az oroszoktól?

Az Oroszországra kivetett uniós és amerikai szankciók ellenére Washington elképesztő mértékben vásárolt uránt Moszkvától.

6. Itt a harmadik világháború lehetséges forgatókönyve

Hogyan nézne ki a harmadik világháború? Cikkünkből kiderül.

7. Pillanatok alatt radírozza le a föld színéről az ukrán állásokat az orosz fegyver + videók

Idén is rengeteg videófelvétel került fel a különböző közösségi média oldalakra, melyek az orosz–ukrán háború borzalmait mutatják be. Alábbi cikkünkben egy orosz fegyver hatékonyságát mutattuk be.

8. Visszaszólt a magyar és a lengyel kormány az ukrán pereskedésre

2023-ban a nyugati szövetségesek egyre kritikusabban fordultak Ukrajna pénzügyi és katonai támogatásához. A legnagyobb törést a közép-kelet-európai országokban kontrollálatlanul áramló ukrán gabona okozta. 

9. Meztelen boszorkányok tartottak tetemevő rituálét az éj leple alatt

Bizony, a fenti eset nem a középkorban, hanem 2023-ban történt, a kanadai Power River településének környékén.

10. Döbbenet: egy újabb határ menti osztrák település tiltotta ki a magyar autókat

Az idei évben az osztrák–magyar kapcsolatokat beárnyékolta, hogy néhány osztrák település kitiltotta területéről a magyar autókat. 

Borítókép: Ukrán katonák (Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.