Hatalmas károkat okozott Észak-Európában a rendkívüli hideg

Volt, ahol a mínusz 40 fokot is elérte a hőmérséklet, Svédországban a vasútvonalakon keletkezett nagyobb kár.

2024. 01. 03. 20:26
null
Aalborg, 2024. január 3. Buszmegállóban várakozó nõ a szakadó hóesésben a dániai Aalborgban 2024. január 3-án. Európa sarkvidéki részein akár mínusz 40 Celsius-fokra is süllyedhet a hõmérséklet. MTI/EPA/Ritzau/Henning Bagger Fotó: Henning Bagger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeges fagy köszöntött be az észak-európai országokban – tudósít az Euronews. Svédországban és Finnországban a mínusz 40 fokot is elérte a hőmérséklet, ami extra hidegnek számít még a skandináv országokban is – noha az előrejelzések globális felmelegedést jósoltak az idei évre.

Norvégiában olyan hideg volt, hogy az autópályákat és a kompokat is lezárták. Svédországban az északi vasútvonalak károsodtak a fagytól, és az egész ország gyakorlatilag lebénult a hidegtől.

Az iskolák jelentős része bezárt, 

így az északi országokban szinte megállt az élet.

Nem csak a skandináv országokban fáztak, a Moszkva körüli területeken sok helyütt mínusz 30 fokot mértek. Moszkva és Szentpétervár figyelmeztetést adott ki az extrém hideg miatt írja a boston25news.com.

Borítókép: Buszmegállóban várakozó nő a szakadó hóesésben a dániai Aalborgban 2024. január 3-án (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Henning Bagger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.