Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Hidvéghi Balázs: Ordító kettős mércét látni Brüsszeltől a lengyel események kapcsán + videó

Fülsiketítő az a csend, ami a botrányos lengyelországi események kapcsán Brüsszelből most árad – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV stúdiójában arra reagálva, hogy a baloldalon nagyon nagy a hallgatás, pont azok nem emelik fel most a szavukat, akik korábban a leghangosabban követelték a jogállamiságot.

Forrás: HírTV2024. 01. 12. 21:05
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2023. október 16. A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselõcsoportja által közreadott kép - Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselõ a magyar méhészeti tevékenység bemutatóján Strasbourgban 2023. október 16-án. A képviselõ által szervezett rendezvényen a magyar és az európai méhészek védelmére hívták fel a figyelmet. MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselõcsoportja Fotó: A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborító a brüsszeli kettős mérce, a Tusk-kormány Lengyelországban ugyanis lábbal tiporja a jogállamiságot, az Európai Bizottság pedig elfordítja a fejét – hangoztatta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja pénteken, amelyről a Hír TV számolt be. A képviselőcsoport arról tájékoztatott, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjával közösen írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, és ebben felhívták a figyelmet a Tusk-kormánynak a jogállamiságot lábbal tipró lengyelországi intézkedéseire.

Ilyenkor Brüsszel nem foglalkozik jogállamisággal, amikor olyan emberek tiporják a jogot, akik nekik politikailag kedvesek és úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek, akkor nincs semmi jogosultságuk, minden másban egyébként van, és máskor mindenbe beleszólnak, ez egy ordító kettős mérce, egy elképesztő illusztrációja annak, hogy hova silányult az egész jogállami működés Brüsszelben

– jelentette ki Hidvéghi Balázs a Hír TV Napi aktuális című műsorában péntek este.

Csütörtökön százezrek tüntettek Varsóban Donald Tusk kormánya ellen. A megmozdulást a tavaly decemberig kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezte a demokrácia és a médiaszabadság védelmében. 

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egyértelmű, hogy egy politikai bosszú, politikai leszámolás zajlik jelenleg Lengyelországban,

ebben ott van a Soros-hálózat bosszúja is, hiszen az elmúlt években a lengyel választásokban, a kampányban ők ott voltak

– fogalmazott. Kiemelte, a jövő héten Strasbourgban Magyarország napirenden lesz jogállamisági témákban, de a Fidesz képviselőcsoportja azt tervezi, hogy a lengyel ügyre rá fogja irányítani a figyelmet. 

Borítókép: Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő (Fotó: MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.