Zelenszkijné szeret drága ruhákban pózolni, miközben még több pénzt kér

Az ukrán first lady számtalanszor kérkedett a hivalkodó stílusával, miközben országában háború dúl.

2024. 01. 26. 14:43
President Biden Welcomes Ukrainian President Zelensky To The White House
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 21: First lady of Ukraine Olena Zelenska arrives at the White House with President Volodymyr Zelensky on September 21, 2023 in Washington, DC. President Zelensky is in the nation's capital to meet with President Biden and Congressional lawmakers after attending the United Nations General Assembly in New York. Anna Moneymaker/Getty Images/AFP (Photo by Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége, ukrán first lady imád a középpontban lenni, szereti a figyelmet és persze a luxust is. Miközben Ukrajnában dúl a háború, emberek halnak meg nap mint nap, addig Zelenszkijné éli a milliárdosok mindennapjait, és eközben néha összevissza beszél a sajtóban. 

 

Lapunk is írt róla, hogy amikor elkísérte a férjét az ENSZ-közgyűlésre − vagyis igazából csak elment vele New Yorkba −, utána olyan luxusüzletekben fordult meg, mint a francia Cartier, amelynek egyik eladója még az Instagramon is mesélt arról, hogy – állítása szerint – találkozott Zelenszkij feleségével, aki több mint 409 millió forint értékben vásárolt az üzletben. Korábban is bicskanyitogató dolgokat csinált, például amikor Párizsban több mint 15,6 millió forintnyi összeget költött el luxusboltokban.

A V4NA hírügynökség megírta azt is, hogy Zelenszkijné az egyik brüsszeli látogatásuk során az egyik vezető divatcég ruhájában jelent meg, amihez nagyon hasonló kollekció egyik darabját a divatcég honlapján kétezer euróért lehetett megvenni, cipővel, kiegészítőkkel ez egészen négy-öt ezer euróig emelkedhet.

Tudni Zelenszkijnéről, hogy luxusimádó, amit szeret is megmutatni, két évvel ezelőtt a világ egyik legismertebb divatmagazinjának állt modellt. 

A Vouge-ban teljes sminkben háborús roncsok előtt pózolt, a férjével együtt fotózkodott, miközben fegyvereket kér a további harcokhoz, hogy megvédje az otthonát − idézte a nőt a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Lauren Boebert az amerikai Republikánus Párt kongresszusi képviselője például azt írta X-oldalán: „Miközben hatvanmilliárd dollár segélyt küldünk Ukrajnának, Zelenszkij a Vogue fotózásain vesz részt. Ezek az emberek azt hiszik, balekok vagyunk.”

Zelenszka egyébként az azóta eltelt időben is rendszeresen mondott olyanokat, amitől kikerekedik az ember szeme. Legutóbb kifejtette egy interjúban, hogy Ukrajna a világ demokratikus modellje.

Ahogy a civilizált, demokratikus világot az ukránok bátorsága, úgy a diktatúrákat világszerte Oroszország példája ihlette. Tehát Ukrajna segítésének abbahagyása a demokrácia vereségének elfogadását jelenti. Szeretni fogunk egy diktátorok által uralt világot? Kétlem. Ha Ukrajna most sikeresen vissza tudja tartani a világ egyik leghatalmasabb diktátorának hadseregét, a világnak van esélye ennek véget vetni. De ezt csak együtt tudjuk megtenni. Csak így látja be a bolygó összes agresszora és diktátora, hogy a háború haszontalan céljaik elérésében. Mert a szabad világ még erősebb

 − nyilatkozta egy olasz lapnak.

Tavaly decemberben pedig egy podcastban fejtette ki, 

nem szeretné, hogy a férje elinduljon vagy nyerjen egy következő ukrajnai választáson.

Volodimir Zelenszkijnek és belső körének egyébként egy saját offshore céghálózata volt. A Pandora Papers jelentése szerint az egyik kulcsfontosságú, a Brit Virgin-szigeteken bejelentett cég, a Maltex Multicapital Corp. volt, de a cégben lévő részesedését elajándékozta. Ám kiderült az is, hogy ugyan Zelenszkij nem tulajdonosa vagy haszonlélvezője a társaságnak, mégis 

fizetnek részesedést a Zelenszkijhez köthető cégnek, aminek egyedüli haszonélvezője nem más, mint Zelenszkijné, aki az esetleges későbbi kifizetésekből is kaphat.

 

Borítókép: Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége (Fotó: AFP/Getty Images/Anna Moneymaker)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.