Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Egyetemi hallgatót ölt meg egy illegális migráns

Reggeli futásra indult egy ápolónő hallgató a Georgiai Egyetem campusán, de soha nem tért vissza. A nyomozás kiderítette, hogy a fiatal nőt egy illegális migráns gyilkolta meg.

Forrás: Breitbart2024. 02. 26. 10:46
Migrants continue to cross US border
Migrants continue to cross US border Fotó: LOKMAN VURAL ELIBOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futni indult egy 22 éves egyetemi hallgató, Laken Hope Riley a Georgiai Egyetem campusán február 22-én reggel. Amikor órák múltán sem tért vissza, a lakótársa riasztotta a rendőrséget, akik nem sokkal később meg is találták a holttestét egy erdős területen – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. Másnap a rendőrség letartóztatta a 26 éves Jose Antonio Ibarrát, egy Venezuelából származó illegális migránst, akit a Biden-kormányzat határvédelmi rendszere engedett be az országba 2022 szeptemberében.

Két busszal szállított dél- és közép-amerikai illegális migránsok érkeznek Kamala Harris amerikai alelnök hivatalos washingtoni rezidenciájához. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

Az amerikai belbiztonsági minisztérium adatai szerint Ibarrát már 2023 szeptemberében ki kellett volna toloncolni az Egyesült Államokból, ugyanis New York-ban letartóztatták, mert megsebesített egy 17 év alatti gyermeket. Kitoloncolás helyett azonban szabadlábra helyezték.

Ibarra testvére is a hatóságok látókörébe került. Diego Jose Ibarrát hamis személyazonosító használatáért kapták el. A vád szerint hamis zöldkártyával vállalt állást a Georgiai Egyetemen.

 

Máskor is gyilkoltak az illegális migránsok

Sajnos a Laken Riley-val történtek egyáltalán nem számítanak egyedi esetnek, több hasonló szörnyűségről is beszámoltak a hatóságok.

Mollie Tibbetts egyetemi hallgató 2018. július 18-án az iowai Brooklynban indult kocogni, amikor Cristhian Bahena Rivera mexikói illegális bevándorló üldözőbe vette, majd meggyilkolta. Bahena Riverát 2021-ben tényleges életfogytiglanra ítélték. A bűncselekményig egy tejgazdaságban dolgozott lopott személyi igazolvánnyal és társadalombiztosítási kártyával.

2022 júliusában Kayla Hamiltont mindössze néhány nappal a huszadik születésnapja után találták holtan a hálószobája padlóján a marylandi Aberdeenben. Az ügyészek szerint egy illegális bevándorló bandatag megfojtotta egy telefontöltő zsinórjával, megerőszakolta, és hat dollárt rabolt tőle. Kísérteties módon a gyilkosságot megörökítette egy hangpostaüzenet. 

A salvadori illegális bevándorló érkezésekor, 2022 májusában kísérő nélküli kiskorúnak adta ki magát.

A 32 éves Kate Steinle-t 2015. július 1-jén lőtték le, miközben a kaliforniai San Fransisco 14-es mólóján sétált az apjával. A férfi, aki a lövést leadta, egy hétszeresen elítélt bűnöző és ötször kitoloncolt illegális bevándorló, Jose Garcia Zarate volt.

Miután lelőtte Steinle-t, Zaratét a biztonsági kamera felvételei rögzítették, amint elmenekül a helyszínről. Alig néhány nappal a lövöldözés után Zarate egy televíziós interjúban beismerte, hogy ő lőtte le Steinle-t, és azt mondta, hogy azért választotta San Franciscót lakóhelyéül, mert a város hevesen támogatja a bevándorlást.

Zaratét 2015 áprilisában kábítószeres ügy miatt letartóztatták, de a San Franciscó-i rendőrség szabadon engedte. Az illegális migránst beismerése ellenére nem találták bűnösnek Steinle meggyilkolásában.

 

Borítókép: Illegális migránsok kelnek át az amerikai határon (Fotó: Anadolu via AFP/Lokman Vural Elibol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.