Bocskor Andrea: Nemet mondunk a brüsszeli cenzúratörvényre!

Az Európai Parlament ma elfogadta az úgynevezett uniós médiatörvényt. Bár a rendeletjavaslat elvileg a médiapluralizmust és a média függetlenségét kívánta védeni, valójában azonban ez egy brüsszeli cenzúratörvény, amely a Soros-hálózat szervezeteinek a véleményezése alapján, a tagállamok hatásköreibe beavatkozva akarja rendszabályozni a tagállami médiarendszereket – áll Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselőjének közleményében.

2024. 03. 13. 15:14
BOCSKOR Andrea
Bocskor Andrea EP-képviselõ az Európai Parlament oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. október 28-án Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a döntés kapcsán kiemelte:  

A jogszabály egy újabb brüsszeli beavatkozás a tagállamok szuverenitásába. Az uniós szabályozás célja, hogy csak Brüsszel hangja szólalhasson meg a tagállami nyilvánosságban, és lehetőséget teremt arra, hogy Brüsszel elnyomja a nemzeti és keresztény-konzervatív véleményeket, értékeket. Ez elfogadhatatlan. Brüsszel a szemünk láttára építi fel a média feletti totális kontrollt, egy központosított cenzúrát.

A képviselő kifejtette: 

A jogszabály a médiapiaci sajátosságokat figyelmen kívül hagyva egységes, minden tagállam számára kötelező szabályrendszert határoz meg, s akár szankciókkal is korlátozhatja bizonyos tartalmak megjelenését a tagállami közmédiában. Ebből világosan látszik, hogy mi a szabályozás valós célja.

Magyarország elkötelezett a szabad véleménynyilvánítás és a sokszínű médiatartalom iránt. Mi, magyarok már 1848-ban is tudtuk, mi a sajtószabadság. Ezért egyértelmű, hogy a közelgő EP-választásokra is tekintettel ez a szabályozás is egy újabb eszköz a jobboldali erők gyengítésére, elhallgattatására!

– tette hozzá a képviselő.

Bocskor Andrea rámutatott: a ma elfogadott jogszabály alattomos hatáskörbővítést jelent az EU részéről, hiszen a szabályozás tárgya, az EU alapító szerződései szerint nem EU-s hatáskör, hanem tagállami, amibe Brüsszel nem szólhat bele. „Kiállunk Magyarország szuverenitásáért és a vélemény- és szólásszabadság mellett!” – emelte ki a képviselő.

Borítókép: Bocskor Andrea EP-képviselõ az Európai Parlament oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. október 28-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.