Négyéves kislányt zaklatott egy kiutasított migráns Spanyolországban

A férfi hosszú bűnlajstrommal rendelkezik. Néhány héttel a kislányt ért zaklatás előtt egy spanyol nőt molesztált szexuálisan.

2024. 04. 19. 16:45
A 2023. július 4-i mentőakciót követően migránsok Los Cristianos kikötőjében, Arona településen. (Fotó: DESIREE MARTIN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuálisan zaklatott egy kislányt egy marokkói bevándorló az észak-spanyolországi Guechóban. A rendőrségnek sikerült elfognia a 39 éves férfit, aki mögött hosszú bűnügyi múlt áll.

A kisgyermek elleni támadás múlt szombaton történt a város egyik terén. A La Gaceta információi szerint a férfi odament a kislányhoz, és megkérte, hogy ossza meg vele az édességet, amit éppen evett. A gyermek beleegyezett, majd a férfi hirtelen magához húzta és szájon puszilta.

Az esetnek többen is szemtanúi voltak, ők azonnal megpróbálták elvinni a kislányt a férfi mellől. A környékbeliek végül a rendőrség kiérkezéséig fel tudták tartóztatni a marokkói állampolgárt, akit így sikerült őrizetbe venni.

A hatóság tájékoztatása szerint több bűncselekményt is elkövetett már. A kislány zaklatása előtt márciusban Barakaldo városában szexuálisan molesztált egy nőt. Az El Correo pedig úgy tudja, hogy 2023-ban a spanyol kormány hivatalosan is kiutasította az országból. A baszk rendőrség, az Ertzaintza a férfit „közveszélyesnek” minősítette.

Santiago Abascal, a jobboldali Vox elnöke úgy fogalmazott: 

Ennek a szörnynek nem szabadna az utcán lennie (…) A történtek felelősei a politikusok, de csak a Vox meri feljelenteni ezt a férfit.

Egy nappal a baszkföldi gyermekmolesztálás után három észak-afrikai bevándorlót fogtak el a rendőrök Valenciában, akik egy négyfős baráti társaságot akartak kirabolni, majd az odaérkező két rendőr egyikét úgy megverték, hogy kórházba kellett szállítani. Végül csak erősítéssel tudták elfogni őket. Kiderült, hogy pár nappal korábban egy helyi bevásárlóközpontban okoztak több konfliktust, ami miatt be is vitték őket a rendőrségre, de pár órával később szabadon távozhattak.

Az X-en több felháborodott spanyol állampolgár is kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a spanyol törvények túlságosan „puhák”, és szerintük az ország vezetői nem biztosítanak megfelelő védelmet a lakosságnak. Sokan attól tartanak, hogy a bizonytalanság egyre csak nőni fog.

A Vox megalapozottnak látja az emberek félelmét, és ezt alátámasztva az X-en közzé is tett egy listát az összes közelmúltbeli, illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményről. A gyermekzaklatáshoz és a valenciai rendőrveréshez hozzáadták a Palmában két algériai által elkövetett erőszakos rablást, a barcelonai Tortosában történt tömegverekedést, melyben két, külföldi fiatalokból álló banda késekkel és botokkal esett egymásnak, valamint azt az algériai kiskorút és 20 éves marokkói társát is, akik Alicantéban támadtak meg és raboltak ki egy idős férfit.

Meddig engedjük ezt a bizonytalanságot a lakónegyedeinkben?

–tette fel a kérdést a párt a közösségi oldalán.

Borítókép: A 2023. július 4-i mentőakciót követően migránsok Los Cristianos kikötőjében, Arona településen (Fotó: Desiree Martin/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.