Elképesztő felvételek a németországi áradásokról

A kegyetlen időjárási körülmények legalább négy halálos áldozatot követeltek Németország déli részén. A bajor miniszterelnök szerint korábban soha nem tapasztalt események történnek. Brutális pusztítást okoz az áradás.

2024. 06. 04. 6:38
Heidelberg, 2024. június 3. Az árvízzel elöntött Heidelberg városa Baden-Württemberg tartományban 2024. június 3-án, miután az esõzések miatt megduzzadt Neckar folyó kilépett a medrébõl. MTI/AP/Michael Probst Fotó: Michael Probst
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esőzések okozta áradások Németország déli részén legalább négy emberéletet követeltek. Az áldozatok között vannak hárman, akiket hétfőn elárasztott pincékben találtak meg. Vasárnap egy tűzoltó halt meg, miközben megpróbálta megmenteni a bajbajutott lakosokat.

Áradás Németországban. Árvízzel elöntött rakpart Heidelberg városban, Baden-Württemberg tartományban 2024. június 3-án, miután az esőzések miatt megduzzadt Neckar folyó kilépett a medréből. (Fotó: MTI/AP/Michael Probst)
Áradás Németországban. Árvízzel elöntött rakpart Heidelberg városban, Baden-Württemberg tartományban 2024. június 3-án, miután az esőzések miatt megduzzadt Neckar folyó kilépett a medréből (Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

Bajorország és Baden-Württemberg szövetségi államokban több ezer ember hagyta el otthonát a heves esőzések pénteki kezdete óta.

Olaf Scholz német kancellár, aki meglátogatta az érintett területeket, azt mondta, hogy az árvíz a kritikus környezeti kihívásokra emlékeztet.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ember okozta klímaváltozás megállításának feladatát

 – mondta hétfőn.

A baden-württembergi Stuttgarttól keletre fekvő Schorndorfban egy pincében egy férfi és egy nő holttestét találták meg hétfőn. A bajorországi Manchingból pedig 800 embert kellett evakuálni egy közeli gátszakadás után.

A délebbre fekvő Schrobenhausenben egy 43 éves nő holttestét találták meg egy pincében hétfőn. Mint arról korábban beszámoltunk, egy önkéntes tűzoltó is meghalt, miután az őt és kollégáját szállító felfújható csónak a környéken felborult. Egy másik önkéntest még mindig keresnek, miután a hétvégén az ő hajója is felborult.
Az árvizek jelentős közlekedési fennakadásokat is okoztak, hétfőn nem működtek az északról és nyugatról Münchenbe tartó távolsági vasútvonalak.

@dr.hesso Bis zu 135 Liter Regen pro Quadratmeter, steigende Pegel, überschwemmte Straßen, vollgelaufene Keller: Süddeutschland bereitet sich teilweise auf ein Jahrhunderthochwasser vor. Im Landkreis Augsburg ist ein Damm gebrochen.#hochwasser #beyern #lindau #fürdich ♬ Originalton - Hesso 🇩🇪


Markus Söder bajor miniszterelnök a helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Olyan események történnek itt, amilyenek még soha nem voltak.

A német meteorológiai szolgálat további heves esőzésekre figyelmeztetett az ország déli és keleti részein.

Borítókép: Az árvízzel elöntött Heidelberg városa Baden-Württemberg tartományban 2024. június 3-án, miután az esőzések miatt megduzzadt Neckar folyó kilépett a medréből (Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.