Gyűlöletet szítanak a civil szervezetek

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felháborodással fogadta a leplezetlen rosszindulatot.

2024. 07. 19. 12:39
Migrants board an Italian Red Cross vehicle after arriving on the Italian island of Lampedusa, on September 18, 2023. Italy was set September 18 to unveil tough rules to deter migrants after record boat crossings from North Africa to Lampedusa saw the country's southernmost tip overwhelmed with new arrivals. (Photo by Zakaria ABDELKAFI / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb gyűlölettel tekintenek az olasz kormányra a Földközi-tengeren tevékenykedő civil szervezetek. Giorgia Meloni miniszterelnök és Matteo Piantedosi belügyminiszter szerdán Tripoliba látogatott, hogy részt vegyen a bevándorlás problémáját megvitató Trans-Mediterranean Migration Forumon. A civil szervezetek azonban továbbra is gyanakodva követik az olasz kormány migrációs politikáját, azt állítva, hogy céljuk nem más, mint hogy minél több személy veszítse életét a Földközi-tengerben. A Sea-Watch International civil szervezet az X-en adott hangot gyűlöletének. 

„Az olasz kormány politikusai, Meloni és Piantedosi Líbiában tartózkodnak, hogy a nyugat-líbiai Dabaibával együtt tárgyaljanak disztópikus migrációs politikájukról. Bármiről is szólnak a beszélgetések, valószínűleg az a céljuk, hogy növeljék a Földközi-tengeren elkövetett gyilkosságok számát. A legrosszabbakat kívánjuk nekik” – tette közzé a civil szervezet hivatalos profilján. 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felháborodással fogadta a leplezetlen rosszindulatot. 

Azt üzente a tengeren tevékenykedő nem kormányzati szerveknek, hogy akár tetszik, akár nem, folytatják az embercsempészek elleni harcot, ezzel ugyanis elkerülhetővé válik, hogy évente több ezer személy veszítse életét a Földközi-tengerben. 

Meloni arra is rámutatott: érdekes, hogy míg a civil szervezetek folyamatosan támadják az olasz kormányt, egyetlen szót sem szólnak az embercsempészekről, akik emberéletek elvesztése árán gazdagodtak meg.  

Szégyenletes a nem kormányzati szervezetek gyűlöletszítása, hangneme és stílusa az olasz miniszterelnök és belügyminiszter ellen. Annál is inkább, mivel az olasz kormány pontosan azon dolgozik, hogy megállítsa az embercsempészeket, és a Matteo-terv megvalósításán keresztül kedvezőbb életkörülményeket teremtsen Afrika számára

– kommentálta a líbiai látogatás kapcsán kialakult feszültségeket Tommaso Foti, az Olasz Testvérek képviselőházi frakcióvezetője. 

Közben az olasz híradások újabb tengeri szerencsétlenségről számolnak be. Szerda éjszaka egy migránscsónak szenvedett hajótörést, 21 illegális bevándorló utazott a bárkában, mindenki a hömpölygő hullámok közé zuhant. A Nadir hajó legénységének sikerült mind a 21 személyt a fedélzetére vennie, de hatnak azonnali orvosi segítségére volt szüksége, ezért az olasz parti őrség sietett segítségükre. A további 15 személyt Lampedusa szigetére szállították, ahol elhelyezték őket. 

Bár jelentősen csökkent idén az Itáliába érkezett illegális bevándorlók száma, továbbra is komoly fejtörést okoz az országnak a területén illetéktelenül tartózkodók ellenőrzése. Giorgia Meloni a líbiai útja során hangsúlyozta: az illegális bevándorlás többek között azért is jelent komoly problémát, mert csökkenti a szabályozott bevándorlás megszervezésének lehetőségeit. 

Komoly közbiztonsági kockázatot jelentenek a társadalomba beilleszkedni nem tudó migránsok, akik megélhetési problémák miatt könnyen bűnbandák hálójában találhatják magukat. 

Az Olaszországban élő bevándorlók ugyanakkor hozzájárulnak az antiszemitizmus felerősödéséhez, ugyanis előszeretettel csatlakoznak a palesztinpárti tüntetésekhez, gyakran a kormányt és a zsidókat teszik felelőssé a közel-keleti vérontásokért.

 

Borítókép: Migránsok Lampedusán (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.