Ezzel a párttal bővült Orbán Viktor és szövetségesei alakulata, a Patrióták Európáért

Az esti órákban jelentette be a Flamand Érdek vezetője, Tom Van Grieken, csatlakoznak a Patrióták Európáért csoporthoz.

2024. 07. 06. 22:11
VAN GRIEKEN, Tom
Tom Van Grieken, a belga ellenzéki Flamand Érdek (Vlaams Belang) elnöke (k). Fotó: Olivier Matthys Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb párt jelentette be, hogy csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz: szombat este Tom Van Grieken vezette jobboldali Flamand Érdek (VB) nevű belgiumi párt hozta meg a döntést – számolt be a Trouw holland napilap.

Jobboldali, hazafias és nacionalista pártokként erősek vagyunk együtt Európában. Büszkén szeretnénk ennek a politikai családnak a tagja lenni

– fogalmazott Van Grieken.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke múlt vasárnap jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven, melyhez azóta sorra csatlakoznak az európai pártok. Pénteken a novemberi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders jelentette be, hogy pártja csatlakozik a pártcsoporthoz. Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta” – számolt be az MTI.

Nem kizárt, hogy a francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozni fog Orbán Viktorék szövetségéhez, a tárgyalások már megkezdődtek a csatlakozásról.

Borítókép: Tom Van Grieken, a belga ellenzéki Flamand Érdek (Vlaams Belang) elnöke (k) (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.