Szu–35Sz és Szu–34 típusú repülőgépek sikeres bombatámadást hajtottak végre az orosz–ukrán háborúban

A műveletről videófelvétel is készült.

2024. 10. 27. 7:05
Az orosz hadsereg egyik Szu-34-es repülőgépe FAB 3000-es nagy erejű robbanóanyagú bombát indít
Az orosz hadsereg egyik Szu-34-es repülőgépe FAB 3000-es nagy erejű robbanóanyagú bombát indít Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közzétett közlemény alapján egy jelentős légi hadműveletről számoltak be a Kurszki terület határ menti régióiban. A közlemény szerint egy Szu–35Sz vadászgép sikeresen teljesítette harci feladatát, amely bombázó repülőgépek kíséretét foglalta magában.

Egy Szuhoj Szu–35Sz vadászrepülőgép a repülőgépgyár területén a távol-keleti Komszomolszk-on-Amur városában.
Egy Szuhoj Szu–35Sz vadászrepülőgép a repülőgépgyár területén a távol-keleti Komszomolszk-on-Amur városában (Fotó: AFP)

A művelet során egy Szu–34-es vadászbombázó, amelyet egy Szu–35Sz vadászgép kísért, bombatámadást hajtott végre az ukrán fegyveres erők egyik támaszpontja és katonai ereje ellen. Az orosz hírszerzés jelentése alapján a kitűzött célpontokat sikeresen megsemmisítették.

A Szu–35Sz (NATO-kódneve: Flanker-E) Oroszország egyik legfejlettebb többcélú vadászrepülőgépe. Ez a 4++ generációs harci gép kiváló manőverezőképességgel, fejlett avionikával és erős fegyverzettel rendelkezik. Képes légi fölény kivívására, földi célpontok támadására és felderítési feladatok végrehajtására is. Tolóerő-vektorálású hajtóművei rendkívüli mozgékonyságot biztosítanak, míg modern radarrendszere és elektronikai hadviselési képességei komoly előnyt jelentenek a légi harcokban.

Ez a hadművelet jól szemlélteti az orosz légierő képességeit és felkészültségét a határ menti régiókban zajló konfliktusokban. A Szu–35Sz, amely az orosz légierő egyik legmodernebb vadászgépe, kiválóan alkalmas kísérő feladatok ellátására, míg a Szu–34-es vadászbombázó precíziós csapásmérő képességeiről ismert.

Az orosz Szu–34-es bombázó repülőgép és a nagy pontosságú irányítással felszerelt FAB–500-as bombák felszállás előtt
Az orosz Szu–34-es bombázó repülőgép és a nagy pontosságú irányítással felszerelt FAB–500-as bombák felszállás előtt (Fotó: Anadolu via AFP)

A Szu–34 (NATO-kódneve: Fullback) egy fejlett vadászbombázó repülőgép, amelyet elsősorban precíziós csapásmérésre terveztek. Ez a kacsacsőrű kialakítású repülőgép képes nagy távolságú bevetésekre és sokféle fegyver hordozására. Páncélozott pilótafülkéje és fejlett navigációs rendszere lehetővé teszi a hosszú, alacsony magasságú repüléseket ellenséges területek felett. A Szu–34 fontos szerepet játszik az orosz légierő csapásmérő képességeinek modernizálásában, és gyakran vetik be bonyolult földi célpontok ellen.

A Kurszki terület, amely Oroszország délnyugati részén található és határos Ukrajnával, stratégiai jelentőségű régió a jelenlegi konfliktusban.

A közleményhez csatolt videó részletesen bemutatja a műveletet, beleértve a repülőgépek felszállását, a bombázás folyamatát és a csapás utáni helyzetképet is. Fontos megjegyezni, hogy független szakértőknek nincs módjuk sem az ukrán, sem az orosz állítások valódiságát ellenőrizni.

Borítókép: az orosz hadsereg egyik Szu–34-es repülőgépe FAB 3000-es nagy erejű robbanóanyagú bombát indít (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.