Donald Trump máris fontolgatja, hogy újraindul a 2024-es elnökválasztáson

A magas támogatottságát tekintetbe véve a hivatalban lévő elnöknek jó esélye van arra, hogy négy év múlva is a republikánusok elnökjelöltje legyen.

2020. 11. 10. 9:36
TRUMP, Donald; PENCE, Mike
Washington, 2020. november 4. Donald Trump republikánus párti amerikai elnök és jelölt nyilatkozatának végén, mellette a felesége, Melania Trump (j) és Mike Pence alelnök (b) a washingtoni Fehér Ház Keleti termében az amerikai elnök-, valamint képviselõházi és részleges szenátusi választások után, 2020. november 4-én hajnalban. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóinformációk szerint a hivatalban lévő amerikai elnök a közvetlen holdudvarában lévő tanácsadóknak arról beszélt:

fontolóra veszi, hogy induljon a 2024-ben esedékes amerikai elnökválasztáson

– írta a washingtoni The Hill című portál a jobboldali Axiosra hivatkozva. Noha Donald Trump még nem ismerte el vereségét az idei elnökválasztáson, a jelentős amerikai médiumok múlt szombaton egytől egyig Joe Biden demokrata elnökjelöltet hirdették ki a megmérettetés győztesének, miközben a republikánus elnök több kulcsfontosságú államban is a szavazatok újraszámlálását követelte.

Amennyiben Trump valóban úgy dönt, hogy négy év múlva ismét célba veszi a Fehér Házat, a választók körében mért rendkívül magas támogatottságát tekintetbe véve valószínű, hogy a Republikánus Párt előválasztásán ő kerekedne felül,

azaz ő lenne a republikánusok elnökjelöltje, aki összeméri erejét demokrata riválisával.

Elemzők egyébként úgy vélik, az idei választások győzteseként kikiáltott Joe Biden – korára való tekintettel – egy ciklusnál többet nem tervez tölteni a Fehér Házban. Ugyanakkor alelnökének, Kamala Harrisnek a neve már többször is felmerült mint a 2024-es elnökválasztás demokrata elnökjelöltje.

Az amerikai elnökök csak két ciklust tölthetnek be az alkotmány szerint, az azonban nem feltétel, hogy a hivatalban töltött időnek folyamatosnak, illetve megszakítás nélkülinek kell lenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.