Menczer Tamás: Álhír, hogy gond adódott a kínai vakcinával

Menczer Tamás közösségi oldalán megosztott bejegyzésében hívta fel a figyelmet egy újabb, a baloldali médiumok által gyártott álhírre.

Forrás: facebook2021. 03. 13. 19:42
MENCZER Tams
Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkára felszólal az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 28-án Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kínai vakcina ellen indított baloldali és nemzetközi politikai támadás újabb állomása az a „hír”, hogy az Egyesült Arab Emírségekben „probléma adódott a Sinopharm vakcinájával”.

Ezt ugyan semmilyen hivatalos forrás nem mondta az emírségekben, de a „hír” szerint találtak 8 (!) olyan embert, akit újra behívtak és harmadik oltást kell kapnia.

Na most.

Az Egyesült Arab Emírségekben mintegy 6 millió (!) embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával.

Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy a fővárosban, Abu-Dzabiban a beoltottak közül senki sem halt meg, és nem került kórházba, vagyis 100 százalékos a vakcina hatékonysága a súlyos esetek megelőzésében. Ez jobb adat, mint amit a súlyos esetek vonatkozásában a Pfizer Izraelben mutatott.

Minden vakcinánál vannak olyanok, akiknél az immunválasz nem elég erős. A kínai vakcinánál nagyságrendileg ugyanannyian, mint az úgynevezett nyugati vakcináknál.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az emírségekben mindössze annyit tesznek most, hogy ezeknek az embereknek adnak még egy oltást.

Vagyis a kínai vakcinával semmi probléma sem adódott, a kínai vakcina életeket ment az emírségekben és Magyarországon is.

Legfőképpen azért van szükségünk a kínai és az orosz vakcinára, mert Brüsszelből nem jön elég oltás, ráadásul Kurz osztrák kancellár szerint Brüsszelben a vakcinákat tisztességtelenül osztják szét.

Végtelen tisztelettel kérem a baloldalt és a baloldalt kiszolgáló médiumokat, hogy ne dolgozzanak a magyar emberek életének megmentése ellen! – olvasható az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

❗Fake news! Álhír!

A kínai vakcina ellen indított baloldali és nemzetközi politikai támadás újabb állomása az a „hír”,...

Posted by Menczer Tamás on Saturday, 13 March 2021

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.