A szülők tudta nélkül kérdezgették a gyerekeket a nemi identitásukról

A szülők tudta nélkül töltettek ki egy „esélyegyenlőségi felmérést” negyedik osztályos diákokkal, akiknek azt mondták, hogy ne szóljanak a szüleiknek a felmérésről, aminek keretében néhány kérdést meg kellett válaszolniuk a nemi identitásukról is – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 27. 15:59
null
Haylee Yasgar és édesanyja a tévés interjúban Forrás: Twitter/Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haylee Yasgar, az amerikai Sartell Minnesota állami iskola negyedik osztályos tanulója az édesanyjával nyilatkozott a Fox and Friends műsorban, ahol egy titkos esélyegyenlőségi felmérésről beszélt, amit a szülők beleegyezése nélkül töltettek ki negyedikes diákokkal.

Haylee Yasgar és édesanyja a tévés interjúban
Fotó: Twitter/Képernyőfotó

A lány elmesélte a felméréssel kapcsolatos személyes tapasztalatait. – Részt vettem a felmérésen, ahol feltettek néhány kérdést a nemi identitással kapcsolatban. Nagyon zavart és ideges voltam, miután egy fiú megkérdezte, hogy mit fog ehhez szólni az anyukája,

a tanár pedig azt mondta, hogy nem mondhatunk semmit a szüleinknek erről. Innentől mindenki ideges lett, és kényelmetlenül érezte magát.

Ezek után megkérdezték a gyermek édesanyját, hogy mi volt a reakciója, amikor hallott a felmérésről és arról, hogy a gyerekeket hallgatásra szólították fel. A szülő elmondta: tájékoztatták őket arról, hogy ellenőrzések lesznek az iskolában, de erről a felmérésről nem szóltak senkinek.

– A lányom ezek után hazajött, és elmondta, hogy a tanára azt mondta neki, „nem hagyhatsz ki egy kérdést sem, akkor sem, ha nem érted azokat”. A felmérés végeztével a gyerekek megkérdezték, hogy kérdezhetik-e a szüleiket ezekről a témákról,

a tanárok pedig azt válaszolták, hogy soha senkinek ne tegyenek fel kérdéseket a felméréssel kapcsolatban, és ne is mondják el egy felnőttnek sem, hogy mit töltöttek ki.

Mint kiderült, a minnesotai Equity Alliance [a felmérésben részt vevő egyik szervezet] utasította arra a tanárokat, hogy a gyermekek minél kevesebb információt osszanak meg a szüleikkel a felméréssel kapcsolatban. Ez minden szülő számára aggodalomra ad okot – mondta az anyuka.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Twitter/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.