Újabb halálos fenyegetés érte Matteo Salvinit

Turistahajókon helyeznének el újabb több ezer bevándorlót Olaszországban; Brüsszel magyarázatot vár a sikkasztással gyanúsított Spanyolországtól. Támogatói weboldal működik az amerikai pedofiloknak; Salvinit azért fenyegetik, mert szolidaritását fejezte ki Izrael felé.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 12. 17:20
SALVINI, Matteo
Genova, 2019. augusztus 14. Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter a Morandi-híd leomlásának elsõ évfordulóján tartott megemlékezésen Genovában 2019. augusztus 14-én. Az 1967-ben emelt híd keleti része 2018. augusztus 14-én napközben omlott le, a több mint egy kilométer hosszú hídból egy 200 méteres darab lezuhant. A hídomlásnak negyvenhárom halálos áldozata volt, több mint 600 család elveszítette otthonát. MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro Fotó: Luca Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz belügyminiszter turistahajókon helyezné el a nemrég érkezett több ezer bevándorlót

Az elmúlt hétvégén érkezett több ezer bevándorlót a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan újra turistahajókon helyezné el Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter. Az érkezőket a délolasz partok közelében lehorgonyzott öt hajó fogadná a kéthetes karantén idejére. Az összesen 3500 személy befogadására alkalmas járművek külön-külön napi 36 ezer eurós kiadást jelentenek az államkasszának. A karanténhajók fedélzetén a Vöröskereszt munkatársai teljesítenek szolgálatot.

Az összeomlás szélére került lampedusai központ lakosait jelenleg az Azzurra és az Allegra turistahajókon helyezték el. Az Adriatico nevű hajó érkezőben van, míg a Splendid és Excellence is használatba vehető, amennyiben a szükség úgy kívánja.

Forrás: Affar Italiani

Brüsszel magyarázatot vár Spanyolországtól a Plus Ultra légitársaság megmentésével kapcsolatban

A kormányt a Ciudadanos (Állampolgárok) nevű párt európai parlamenti képviselője, Luis Garicano jelentette fel az Európai Bizottságnál, miután márciusban 53 millió eurós állami támogatást adtak a mindössze négyflottás cégnek, hogy az ne menjen csődbe a koronavírus-járvány miatt. Az ügyet már egy ideje az egyik madridi bíróság is vizsgálja, sikkasztás gyanújával.

A kormány önmaga védelmében egyelőre azzal érvel, hogy a spanyol államnak joga van támogatni a vállalatot, mivel az a pandémia előtt nem volt válsághelyzetben – ugyanakkor nem titok, hogy 2011-es alapítása óta nyereséget sem igen regisztrált. A Ciudadanos napok óta követeli José Luis Ábalos közlekedési miniszter lemondását, aki egyrészt először megpróbálta eltitkolni, majd egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett a Plus Ultrával és a cégnek folyósított pénzügyi támogatással kapcsolatban. A párt szerint Ábalos emellett kulcsfontosságú iratokat rejteget az ügyben.

Forrás: El Mundo

Az amerikai pedofiloknak támogatói weboldaluk is van

Az Amerikai Egyesült Államokban az „Erkölcsös Pedofilok” (The Virtuous Pedophiles) néven fut az a weboldal, amely jelenleg hatezer regisztrált tagot számlál. A weboldal alapítói ötvenes és hatvanas éveiben járó amerikai férfiak, akik feleségek és felnőtt gyermekeik körében hagyományos családi életet élve, az Erkölcsös Pedofilok weboldalán vallanak a kiskorú, akár négyéves gyermekek iránt érzett szexuális vonzódásukról. A regisztrált tagok személyes vallomásai elborítják a weboldal üzenőfalát.

A weboldal alapítói, a hatezer regisztrált tag és a The New York Times egyöntetű véleménye szerint a pedofília csak egy állapot, amelyről a pedofil nem tehet, és a pedofilok egyébként nem keverendők össze a gyerekeket molesztáló bűnözőkkel.

Forrás: Virped, The New York Times

https://www.virped.org/who-we-are.html

Izrael miatt fenyegetik Matteo Salvini olasz politikust

Újabb halálos fenyegetés érte Matteo Salvinit, a jobboldali Liga elnökét. Ez alkalommal azért kívánták halálát, mivel Twitter-fiókjában szolidaritásáról biztosította a fegyveres támadások tüzébe került Izraelt. „A pokolban kellene elhamvadnod a zsidókkal együtt” – írják a közösségi hálón a „demokrácia és békepárti” gyűlölködők.

A római zsidó közösség elnöke, Ruth Dureghello szerint felháborító, hogy ilyen atrocitásokat kell elszenvednie annak, aki védelmébe veszi Izraelt, majd szolidaritását fejezte ki az elszenvedett rágalmakért. Giorgia Meloni elfogadhatatlannak nevezte a Salvinit ért fenyegetéseket. A Luca Zaia, Veneto kormányzója a szólásszabadság és a demokrácia fogyatkozásaként értelmezi a Salvinit ért támadást.

Forrás: la Repubblica, il Giornale

(Borítóképen Matteo Salvini, a jobboldali Liga elnöke Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.