időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Online közvetíti előadásait a moszkvai Nagyszínház

Forrás: MTI
2020.03.27. 20:32

Történetében először online közvetíti opera- és balettelőadásait a moszkvai Nagyszínház, amely elsőként A hattyúk tavát teszi világszerte elérhetővé YouTube-csatornáján péntek este a színházi világnap alkalmából. Szombaton a Csipkerózsika kerül adásba.

Az április 10-ig tartó akcióban az előadások minden nap moszkvai idő szerint este 7 órakor kezdődnek, és 24 órán át maradnak elérhetők az internetes oldalon.

A világhírű dal- és táncszínház legnagyobb sikereiből, úgynevezett Aranykollekciójából mutat be válogatást, köztük A diótörőt, a Borisz Godunovot és a Cári menyasszonyt.

Az előadások előtt félórás beszélgetések láthatók az első számú orosz színház művészeivel, köztük a vezető szólótáncosokkal. Az internetes közvetítés a nézőkkel való kapcsolattartás teljesen újszerű formáját jelenti a teltházas előadásokhoz szokott Bolsoj számára. Az orosz fővárosban március 27-én zárták be a színházakat a koronavírus-járvány miatt, egyelőre április 10-ig.

Az interneten közvetíti előadásait Oroszország egy másik rangos operaháza, a Permi Opera és Balettszínház is, amely azonban minden alkalommal lehetővé teszi egyetlen szerencsés kisorsoltnak, hogy negatív vírusteszt esetén személyesen is jelen legyen az amúgy teljesen üres nézőtéren, biztonságos távolságban a színpadtól.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.