Demjén Rózsi üzent a fiataloknak: Becsüljétek meg a szabadságot!

Demjén Ferenc éppen 60 éve csapott a húrok közé és azóta elérte a csillagokat. A legendás zenész sikerének egyik titka éppen az, hogy soha nem vágyott többre, mint amit kapott. Fiatal éveiben talán csak a szabadság volt az, amit szeretett volna elérni, de az élet azt végül megadta neki, nekünk – írja a Borsonline.hu.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline.hu2022. 08. 21. 15:17
DEMJÉN Ferenc
Budapest, 2021. december 30. Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerzõ, elõadómûvész koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2021. december 30-án. Az elõadómûvész december 21-én volt hetvenöt éves. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demjén Ferenc egy ideje nem adott már interjút, viszont a szakmai elégedettségével kapcsolatban a Borsonline-nak így nyilatkozott: 

Sosem voltak igazán nagy vágyaim az életben. Én annak idején csak úgy beálltam játszani és énekelni, és már az is egy csoda volt, hogy tetszett mindenkinek, mint ahogy egy csoda az is, hogy a mai napig tetszik az embereknek. Nem álmodoztam soha többről, mint amennyi megadatott, nem álmodtam világsikerről, csak egyszerűen zenélni akartam és ezt akarom ma is 

– mondta a Borsnak a 75 éves legenda, aki bár bizonyosan lehetett volna világszerte ismert és elismert zenész, mindig boldog volt attól a tudattól, hogy szűkebb pátriájában tízmillióan fújják kívülről a dalait. 

„Sosem agyaltam azon, hogy mi lett volna ha, hiszen olyan hamar lettem népszerű és olyan gyorsan kezdett a tenyerén hordozni engem a közönség, hogy okom sem lehetett volna panaszra” – tette hozzá a Kossuth-díjas énekes, akit ugyan fiatalon elkapott a Nyugaton tapasztalt szabadság érzése, de végül mindig hazahúzta a szíve és nem bánta meg – idézi a Borsonline.hu cikkében.

A legendás zenész a Bors kérdésére kiemelte:

„Annak idején volt bennem düh, főleg amikor külföldön koncerteztünk és láttuk azt a szabadságot, amiről itthon csak álmodtunk. Emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Nyugaton, amikor itthon még tombolt a diktatúra, és élénken él bennem a harag, amit akkor éreztem, ha valaki felhozta, mi vár majd ránk otthon, pláne, ha kiderül, hogy nem csak játszottunk, de barátságokat is kötöttünk a vágyott szabad világ zenészeivel.”

„Aztán persze hazajöttünk és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk, és ez ma is”

– jelentette ki Rózsi, aki végül üzent a mai fiataloknak, akik úgy érzik, nincsenek jó helyen. 

„Ezért is mondom, hogy olyan jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet, az bizony nagyon nagy szabadság. Sokan vannak, túl sokan, akik nem látják, hogy mennyire át voltak verve annak idején és hogy mennyien itt vannak még azok közül, akik nem mondtak nekik igazat a világról és az irányról, amerre együtt menni kellene”

– mondta az énekes.

Zárásként egy üzenetet is megfogalmazott, mely így hangzott:

Azt üzenem a fiataloknak, hogy becsüljék meg a szabadságot és ne kívánják vissza a múltat, mert az bizony rengeteget vett el tőlünk, és azok, akik ezt tették, s azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk. Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni!

 – fogalmazott Demjén Ferenc a Bors kérdésére.

Az eredeti, teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2021. december 30-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.