Hamarosan indul az Ennio Morricone-emlékturné

November 5-én Tokióban veszi kezdetét az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone tiszteletére létrehozott koncertturné. A mester családja által szervezett és zenészbarátait, egykori munkatársait is felvonultató különleges koncertsorozatot a világ számos pontja mellett Budapesten is meghallgathatják majd az érdeklődők.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 12:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennio Morricone több mint ötszáz kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint száz komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint nyolcszázezer fős nézőközönségének. Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót szimfonikus zenekar, kórus, illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020 közepére fejezte be az új műsor terveit, azonban a koncertet már nem élhette meg; július 6-án, 91 éves korában elhunyt.
Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön, és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet. A magyar rajongók december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik az Ennio Morricone-emlékműsort, melyet fia, Andrea fog vezényelni. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételeket is bemutatnak a Maestróról munka, illetve interjúk közben.
„A sok kiváló producerből és műsortervezőből álló csapat nagyon keményen dolgozik a műsor számos elemének véglegesítésén. Már majdnem minden készen áll, és alig várom, hogy a show végre életre keljen néhány hét múlva Japánban, ahol megnyitjuk a turnét. Nagyon izgatott vagyok! Évekkel ezelőtt kezdtünk el dolgozni ezen a műsoron apámmal. Megtiszteltetés és egyben mélyen megindító élmény lesz rá és a fenomenális zenéjére emlékezni egy teljes szimfonikus zenekar és kórus vezetésével. Az elmúlt hónapokban nagyon koncentráltam, és azon dolgoztam, hogy a legjobb formába hozzam magam a koncertekre. Készen állok, és nagyon várom, hogy apámat a rajongóival együtt ünnepelhessem szerte a világon” – nyilatkozta a mester fia.
A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a több mint ötven énekesből álló Kodály Filharmónia debreceni kórusa szólaltatja meg. A kórus jelenléte a produkcióban 2014-re nyúlik vissza, ugyanis a magyar Green Stage Production akkor kérte fel őket először, amikor még Ennio Morriconéval turnéztak.
A koncert itthoni szervezői a Green Stage Production és a Multimedia Organisation.
A Green Stage Production mottója: „Földünk védelme tudatos célunk, ezért az általunk rendezett koncertek, előadások megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott esemény ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes.”
Jegyek kaphatók itt, illetve a Tex országos jegyirodáiban.

Borítókép: Ennio Morricone (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.