Eddig kiadatlan Gabriel García Márquez-regény jelenhet meg

Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író egy eddig kiadatlan regénye jelenik meg halálának 10. évfordulóján, 2024-ben – jelentette be a Random House könyvkiadó pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 28. 20:02
SPAIN- GARCIA MARQUEZ
Colombian writer and Literature Nobel Prize Gabriel Garcia Marquez gestures during a meeting of the committee of direction of the Forum Iberoamerica in Barcelona's Pedralbes Palace 28 April 2005. AFP PHOTO/Cesar Rangel (Photo by CESAR RANGEL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Száz év magány és a Szerelem a kolera idején írójának új regénye 2024-ben – Mexikón kívül – minden spanyol ajkú országban megjelenik és bizonyosan ez lesz a jövő év legfontosabb könyvkiadói eseménye – olvasható a közleményben.

Az En agosto nos vemos (Augusztusban találkozunk) az író utolsó erőfeszítésének gyümölcse – idézte a kiadó Márquez fiait, Rodrigo és Gonzalo García Barchát.

A regényben megtalálhatók Márquez munkásságának legfontosabb jellemzői, képzelőereje, nyelvezetének költőisége, elragadó elbeszélői stílusa, a megértés az emberek, élményeik és nyomorúságaik, de mindenek előtt szerelmeik iránt, amely talán az egész életmű legfőbb témája – hangsúlyozta a kiadó.

Gabriel García Márquez 1927. március 6-án született a kolumbiai Aracatában. Az író, újságíró, kiadó és aktivista novellák és regények hosszú sorát írta, köztük az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikáját és az Egy hajótörött történetét.

Az irodalmi Nobel-díjat 1982-ben ítélték a szerzőnek, aki a Cervantes Intézet szerint a XXI. század eleje óta a legtöbbet fordított spanyol nyelvű író, megelőzve a szintén Nobel-díjas perui Mario Vargas Llosát és az argentin Jorge Luis Borgest.

Márquez 87 évesen, 2014. április 17-én halt meg Mexikóvárosban.

Borítókép: Gabriel García Márquez (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.