Mozgalmas nyári repertoárral ünnepel az Óbudai Társaskör

Havonta egy kiemelkedő programmal készül az idén 35 éves Óbudai Társaskör az októberi születésnapi évfordulójára. A rendezvénysorozat a zene világnapjára időzített nagy ünnepséggel ér majd véget.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 15:05
Liszt Ferenc Kamarazenekar, Óbudai Társaskör, programok
A Liszt Ferenc Kamarazenekar Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A júliusi hónap különlegessége a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Sárközy Lajos és zenekarának közös koncertje lesz a Társaskörben 5-én. Magyar népzenei inspirációk a klasszikus zenében, virtuozitás, szenvedély és karizma – egyszeri és egyedi előadásban, lazább szerkezetben csendülnek fel az ismert remekművek. A koncert címe: Magyaros. A programban Járdányi, Dohnányi–Sitkovetsky, Liszt–Wolf Péter, Kodály, Brahms és Csík Gyula művei hangzanak el.

Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház művésze
Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház művésze. Fotó: Keresztesi Balázs

Éljen a színház és az irodalom! 

A nyár, egyben a június utolsó nagytermi programja a színház és az irodalom előtt tiszteleg. Udvaros Dorottya lesz a háziasszonya az Éljen a színház és az irodalom! című estnek, melyen színpadra lép Fesztbaum Béla, Frankó Tünde, Hirtling István, Máté Gábor, valamint Szalai Kriszta és Cserna Antal. A program június 30-án 19 órakor kezdődik.

 

A riói strandoktól az éjszakai bárok hangulatáig

Latin-amerikai boldogság és édes melankólia – a mottója a Cafuné zenekar lemezbemutató koncertjének. Július 1-jén este nyolctól a Társaskör kertjében nemcsak idehaza, de másutt is ritkán hallható brazil zenékből adnak válogatást, a riói strandok és az éjszakai bárok hangulatát megidézve. 

 

Fúziós cirkusz a jazz kedvelőinek 

Július 7-én este a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus, László Attila legújabb formációja lép színpadra. A László Attila Fusion Circusban a billentyűs hangszereknél Oláh Tzumo Árpád, basszusgitáron Lattmann Béla, dobon Zombori Attila, trombitán Pecze Balázs, Lakatos „Soso” Sándor szaxofonon, Csapó Krisztián harsonán játszik.

 

Szerelem az operában – felnőttelőadás

Felnőtt nézőknek szól a Szerelem opera idején című produkció a FaReMiDo társulat interpretálásában július 14-én este nyolctól. A legszenvedélyesebb emberi érzés, a szerelem bemutatására az opera az ideális műfaj, a FaReMiDo előadásmódja azonban sosem szokványos. Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi és Puccini operáiból válogatnak. 

 

Tárogató és kórusművek – a népzene és világzene estje

A Jó kör, jó helyen című sorozat következő alkalmával a jazz, majd a klasszikus után a népzene és világzene műfaj képviselőivel ünneplik a Társaskör 35 éves évfordulóját. Július 15-én a Népzenei Iskola együttese (Farkas Rózsa – cimbalom, György Mihály – gitár, Novák Csaba – nagybőgő), valamint Kiss Gy. László – tárogató, a Szent Efrém Férfikar, Herczku Ági és Nikola Parov ad koncertet.

Herczku Ági, Óbudai Társaskör, népzene, világzene
Herczku Ági. Fotó: Földházi Árpád

 

A kávéházi cigányzenétől a klezmerig 

Július 20-án a Budapest Bár érkezik Behumi Dóri, Frenk és Keleti András közreműködésével. Kávéházi cigányzene – jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve, elfeledett dallamokkal, régi dalok újragondolt változataival és új nótákkal várják a közönséget. A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob).

 

A Beatles ritkaságai élőben

Július 27-én este nyolckor a Beatles legjobb dalait szólaltatja meg a The Bits. Olyan ritkaságokat is, hallhat majd a közönség, amiket a legendás együttes soha nem játszott élőben. A The Bits 2022-ben bekerült a világ nyolc legjobb Beatles emlékzenekara közé.

Jegyek valamennyi szabadtéri programra online is beszerezhetők az Óbudai Társaskör honlapján.

Borítókép: A Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Sárközy Lajos és zenekara (Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.