Alkotók klubja: fotósorozat mutatja be a hazai táncélet kiválóságait

Az Alkotók klubja hetente három művésszel bővül, amelyet a virtuális térben, azaz a Táncszínház közösségimédia-platformjain követhetnek az érdeklődők. A legendás művészek között természetesen helyet kaptak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetői is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 12:30
null
Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus Fotó: Kállai Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotósorozatban mutatja be a magyar táncélet meghatározó személyiségeit a Nemzeti Táncszínház. A kampány célja felhívni a figyelmet azokra a táncművészekre, koreográfusokra, együttesvezetőkre, akik kiemelkedő szerepet töltenek be a magyar táncéletben.

Az alkotók klubjában most helyet kapott Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa is, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MNTE) vezetői is, akik már 22 éve töltik meg műsoraikkal a Nemzeti Táncszínházat. 

Ezen a héten Zsuráfszky Zoltánnal, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas, kiváló művész táncművésszel és koreográfussal, az MNTE művészeti igazgatójával, valamint Zs. Vincze Zsuzsával, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Harangozó Gyula-díjas és a Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült táncossal és koreográfussal, az MNTE szakmai vezetőjével gazdagodott a fotósorozat.

A MNTE meghatározó vezetői és művészei mellett ezen a héten Solymosi Tamás balettművész, balettigazgató, balettmester és koreográfus, érdemes és kiváló művész, a Magyar Nemzeti Balett balettigazgatója portréja is bekerült az Alkotók klubjába.

A fényképeket a művészekről Lakatos Lakijani János készítette.

Borítókép: Zsuráfszky Zoltán (Fotó: Kállai Márton)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.