Vallási sci-fi eposzt írt a korábbi youtuber

A Miskolci Egyetem első Esélyért díjas egykori diákja politológiát végzett, de ma már kommunikációs vezetőként dolgozik. Munkájáért 2021-ben miniszteri elismerő oklevelet kapott, most pedig első könyvét írta meg. A korábbi youtuber Imádkozó kódok című sci-fijében egy elképzelt világot tár az olvasó elé.

Forrás: BOON2023. 12. 07. 13:00
Balogh Tibor és Hangácsi Zsuzsa
Az Imádkozó kódokat a szerző a könyv szerkesztőjével, Hangácsi Zsuzsával közösen mutatta be a miskolci megyei könyvtárban (Forrás: Facebook/II. Rákóczi Ferenc Könyvtár) Fotó: Facebook/II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Forrás: Facebook/II. Rákóczi Ferenc Könyvtár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Imádkozó kódokat a könyv szerkesztőjével, Hangácsi Zsuzsával közösen mutatták be december 6-án a megyei könyvtárban.

Balogh Tibor politológus, író
Balogh Tibor Imádkozó kódok című könyvének bemutatóján a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban december 6-án. )Forrás: Facebook/II. Rákóczi Ferenc Könyvtár)

A történet a távoli jövőben játszódik egy szétszakadt világban, ahol az emberiség feldúlta a világot, és a kihalás szélére került, halhatatlanságáról és technológiai képességekről álmodik. Ezek ütköznek emberi mivoltuk lényegével. A regényben a Föld utolsó városa, Leviatán a remény bástyájaként jelenik meg, melynek falai között két egymással ellentétes csoport küzd: a kiborgok, akik az örök életet keresik a fejlett kibővítések révén, és a szakadárok, akik az életük árán is védik emberségüket, és vágynak arra, hogy visszatérjenek eredeti állapotukba – olvashatjuk a Boon ismertetőjében. A rejtélyes városban az emberek mellett olyan különféle mesterséges lények is élnek, mint a főszereplő Rabbi, a vallásos robot. Léte áthidalja a szakadékot a spirituális és a mechanikus között a remény és a lelki megnyugvás szimbólumaként. Rabbi lenyűgözően mutatja be az emberi vágyat, hogy rendhagyó módon kapcsolódjon az istenihez, mintegy morális iránytűként van jelen a regényben.

Balogh Tibor szerint a mesterséges intelligencia miatt a történetben számos hittel és erkölccsel kapcsolatos kérdésre is válaszolniuk kell az embereknek. 

A szerző művét azoknak ajánlja, akik kedvelik a sci-fit, az elméleti kérdéseket és az erkölcsi dilemmákat, illetve azoknak is, akik csak egy izgalmas olvasmányt szeretnének kézbe venni. 

A könyvről további részleteket a Boon oldalán olvashatnak

 

Borítókép: Az Imádkozó kódokat a szerző a könyv szerkesztőjével, Hangácsi Zsuzsával közösen mutatta be a miskolci vármegyei könyvtárban. A beszélgetést Lakatos Richárd vezette (Forrás: Facebook/II. Rákóczi Ferenc Könyvtár) 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.