A Semmelweis-film a határon túl is hódít

A napokban Marosvásárhelyen mutatták be a Semmelweis Ignác életéről szóló filmet, amit itthon már negyedmillióan láttak.

Forrás: Hirado.hu2024. 01. 31. 17:00
Semmelweis
A Semmelweist alakító Vecsei H. Miklós Forrás: Facebook/Semmelweis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdélyben, Marosvásárhelyen is bemutatták a magyar orvos történetéről szóló filmet, amelyet Koltai Lajos rendezett, főszereplője pedig Vecsei H. Miklós. Az alkotást három telt házas vetítésen is láthatta a határon túli közönség, az eseményre vendégként ellátogatott a film két szereplője, a Semmelweis szerelmét, Emmát alakító Nagy Katica és az orvos vetélytársát, Kollár doktort megformáló Kovács Tamás is – írja a Hirado.hu. 

Úgy látom, hogy ugyanazzal a szeretettel fogadják külföldön is a filmet, mint Magyarországon. Színészként elégedettséggel tölt el, hogy látom, bárhol érvényesül ez a történet és a film üzenete

– mondta az M5 csatornának Nagy Katica. 

A Semmelweis február 9-től felkerül a romániai mozik műsorára is. Az alkotók közönségtalálkozót tartanak majd Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Csíkszentdomonkoson, Székelyhídon és Nagyszalontán. Az anyák megmentőjéről szóló film olyan helyekre is eljuthat, ahol nincs mozi.  

Borítókép: A Semmelweist alakító Vecsei H. Miklós  (Forrás: Semmelweis/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.