Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Hetvenéves lett az Egy rém rendes család Peggy Bundyja, Katey Sagal

Igazi hollywoodi famíliában nőtt fel, anyukája nyomán először énekesnőként próbált befutni, végül 11 évadon át játszotta ikonikus szerepét, Peggy Bundyt a mára kultsorozattá vált Egy rém rendes családban.

Forrás: Life.hu2024. 01. 19. 14:30
Egy rém rendes család
Az Egy rém rendes család Al és Peggy Bundyja Fotó: Northphoto/KPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas vörös paróka, furcsa, színes ruhák, csípős beszólások – a legtöbb nézőnek ez a kép ugrik be, ha Katey Sagalról van szó. A ma hetvenéves színésznő élete és pályája azonban jóval színesebb ennél, bár az Egy rém rendes család háziasszonyának szerepe legalább annyira ráégett, mint Al Bundy figurája a sorozatban a férjét alakító Ed O’Neillre. 

Egy rém rendes család
David Faustino, Christina Applegate, Katey Sagal és Amanda Bearse, az Egy rendes család egykori szereplői a hollywoodi hírességek sétányán 2022-ben. Fotó: AFP/Valerie Macon

Hollywoodból Hollywoodba

Katey Sagal igazi hollywoodi családban nőtt fel, édesanyja énekesnőből vált tévés íróvá, apja rendezőként dolgozott – írja róla a Life.hu cikke. Négy testvére szintén az amerikai szórakoztatóiparban találta meg hivatását, Joey és ikerhúgai, Jean és Liz szintén színészek, David pedig a Warner Bros. stúdió jogi igazgatójaként lett ismert.  A színésznő egyébként apai ágon Kelet-Európához is kötődik, ősei ugyanis Ukrajnából kivándorolt zsidók voltak. 

 

A Kissben is vokálozott

Sagal először – édesanyja nyomába lépve – énekesnőként szeretett volna érvényesülni (első férje is egy zenész, Freddie Beckmeyer volt). Hiába járt azonban egy időben a Kiss együttes énekesével, Gene Simmonsszal és háttérvokálozott a koncertjén, saját együttese sem bizonyult sikeresnek. A színpadi lét (az, hogy közben olyanok mellett énekelt, mint Bob Dylan vagy Olivia Newton-John) mégis meghozta az eredményét, hiszen ott szúrta ki őt egy ügynök.  

 

Az Egy rém rendes család Peggyje 

A kisebb szerepek után a sikert végül az Egy rém rendes család hozta meg neki, a munkát nagy ívben kerülő, vörös hajú, nagyszájú háziasszony, Peggy Bundy karaktere világszerte ismertté tette. A sorozat 11 évadon át futott, és mára kultikussá vált, Sagal egyik sorozatbeli melltartóját még egy hollywoodi múzeumban is kiállították. 

 

Negyedik férje mellett találta meg a boldogságot 

A színésznő négyszer házasodott, végül negyedik férje, Kurt Sutter oldalán találta meg a boldogságot, akivel 2004 óta élnek együtt, közös gyereküket Sagal 52 évesen hozta világra. Ráadásul a munkában is jól működnek együtt, a férfi által megalkotott Kemény motorosok című sorozat egyik főszerepéért Sagal Golden Globe díjat nyert. 

 

A zene máig része az életének 

A filmes sikerek mellett a színésznő soha nem hagyott fel teljesen a zenével sem, a Csőre töltve című 1990-es film főcímdalát például ő énekelte, de 1994-ben saját albumot is kiadott Well címmel. Ezentúl gyakran vállal szerepet sorozatok zenéjének elkészítésében is. 

 

Borítókép: Az Egy rém rendes család Al és Peggy Bundyja (Fotó: Northphoto/KPA) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.