Meghalt a Starsky és Hutch sztárja, David Soul

Nyolcvanéves volt.

Forrás: BBC2024. 01. 05. 16:27
The original 'Starsky & Hutch'
(dpa files) - David Soul (L, alias Hutch) and Paul Michael Glaser (alias Starsky), the stars of the original 1970s television series 'Starsky & Hutch', pose on the hoods of their cars, March 1978. The remake of the legendary series, a movie with the same title, premiered in Munich on 9 March 2004. The red Ford Gran Torino car with the white rallye stripes at the sides, which became the trademark of the show, was restored true to the original for the remake. (Photo by Bert Reisfeld / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanéves korában meghalt David Soul színész, akit a leginkább a Starsky és Hutch című sorozatból ismerhet a közönség – adta hírül a BBC.

Felesége, Helen Snell nyilatkozata szerint a színész csütörtökön halt meg az életért vívott kemény harc után, a szerető családja körében.

„Számos rendkívüli ajándékot osztott meg a világban színészként, énekesként, mesemondóként, kreatív művészként és kedves barátként” – fogalmazott. Hozzáfűzte, mosolyára, nevetésére és szenvedélyére sokan emlékezni fognak.

Az Egyesült Államokban született színész leginkább Kenneth „Hutch” Hutchinson nyomozó szerepéről volt ismert a  Starsky és Hutch című krimisorozatban.

A színész-énekes ötször házasodott, az 1980-as években letartóztatták, mert megtámadta akkori feleségét, Patti Carnel Shermant, aki akkor hét hónapos terhes volt. Az ellene felhozott vádakat ejtették, miután végrehajtotta a próbaidő alatt rá kiszabott programot alkoholproblémái miatt. 

Soul később beszélt arról, hogy mennyire megbánta a tettét, és ellátogatott egy börtönbe is, hogy a családon belüli erőszakról beszéljen a rabokkal.

Alapvetően zenésznek készült, de aztán a színészetet választotta, majd később, a Starsky és Hutch sikere után visszatért a zenéhez, és az 1970-es évek végén négy albumot adott ki rockballadákkal.

Két kislemezt készítettek, a Silver Ladyt és a Don’t Give Up On Ust, ami a listák élére került Amerikában, Kanadában és az Egyesült Királyságban. 

Borítókép: David Soul és Paul Michael Glaser (Fotó: Bert Reisfeld/DPA/DPA Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.