Úgy megégtem, hogy senki nem ismert rám – megszólalt a Fauda Gázában megsebesült sztárja

Idan Amedi újra énekelne, színészkedne, de a harcolni is visszamenne.

2024. 01. 25. 16:45
null
Israeli singer and Netflix hit series Fauda actor Idan Amedi -- who was wounded in the Gaza Strip where he was serving as a reservist earlier this month -- addresses a press conference at Hashomer hospital in Ramat Gan, near Tel Aviv, on January 25, 2024, amid continuing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas in Gaza. On October 12, amid a call-up of more than 300,000 reservists in Israel, Amedi posted a video on social media in military fatigues with the message "it's not a scene from Fauda, it's real life". (Photo by GIL COHEN-MAGEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lélekben erősebb vagyok, mint valaha. Vissza fogok térni a színészethez és énekléshez. Sőt, ha lehetséges, harcolni is visszamegyek a háborúba! – idézte a The Jerusalem Post csütörtökön Idan Amedit. A főként a Fauda című sorozatból ismert izraeli színész tartalékos katonaként vonult be a Hamász október 7-ei támadása után, és január elején sérült meg a gázai övezetben egy robbanásban, amelyet valószínűleg véletlen baráti tűz okozott. 

Úgy megégtem, hogy senki sem ismert meg. Repeszek fúrták át a nyakamat és gerincemet, szerencsés vagyok, hogy egyik sem találta el valamelyik ütőeremet. Eltört néhány csontom is, beleértve az ujjaimat. De tudom, hogy képes leszek újra gitáron játszani, és remélem visszatérhetek a Fauda ötödik évadába

– idézte fel sebesülését a sorozatban Sagit, az izraeli terrorellenes egységek különleges ügynökét játszó színész.

Orvosai elmondták, hogy a férfit mentőhelikopterrel szállították a kórházba, altatásban, mesterséges lélegeztetéssel életben tartva. Olyannyira felismerhetetlen volt, hogy először a John Doe 22-nek nevezték el. A doktorok szerint ugyan még hosszú rehabilitáció vár rá, de felépülése azóta remekül halad.

A The Jerusalem Post megjegyezte, a sajtótájékoztatón Idan Amedi magáról kevesebbet beszélt, viszont annál többet arról a hat katonáról, akik életüket áldozták a robbanásban, és egyáltalán meghaltak vagy megsebesültek a háborúban. – Az emberek azt mondják nekem, hogy hős vagyok, és jelkép, de én csak egy vagyok a sok közül. Ha egy jó dolog van abban, hogy megsebesültem, hát az, hogy nagykövete lehetek azoknak, akik szintén sérülést szenvedtek – magyarázta könnyeivel küszködve.

Idan Amedi énekesként és zeneszerzőként is ismert Izraelben, de nemzetközileg a Netflixen elérhető Fauda című sorozattal futott be. A nagy sikerű sorozat – amely éppen egy izraeli terrorelhárító csapat és a Hamász küzdelméről szól – folytatásáról tavaly szeptemberben szivárogtak ki hírek. A gázai háború azonban minden bizonnyal teljesen felülírta a forgatási terveket.

 

Borítókép: Idan Amedi izraeli színész sajtótájékoztatója. (Fotó: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.