Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ismét felrázza Budapestet az ausztrál rockbanda

Energikus koncertjeikkel és sallangmentes rockzenéjükkel elismerést vívtak ki maguknak az O’Keeffe testvérek. Az Airbourne nem ismeretlen a hazai közönség számára, a srácok már többször adtak telt házas koncertet Budapesten, most pedig itt a visszatérés ideje: az ausztrál banda jövő márciusban ad koncertet az Akváriumban.

Forrás: Live Nation2024. 06. 17. 12:00
Airbourne
Joel O'Keeffe, az Airbourne egyik tagja. Fotó: AFP/Mario Cinquetti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztráliai Victoria tartományból származó zenekart 2003-ban alapította egy testvérpár, Joel és Ryan O’Keeffe, akik hamar sikeresen követeltek maguknak helyet a rockszcénában pulzáló előadásaiknak és klisémentes rock ’n’ roll dalaiknak köszönhetően. A formációt jelenleg a testvérek mellett Justin Street basszusgitáros és Jarrad Morrice gitáros alkotják.

Airbourne
Az Airbourne. Fotó: Facebook/Airbourne

A banda 2007-es Runnin’ Wild című debütáló anyagával hamar felkerült a toplistákra, ahogy a soron következő lemezeik is rendre stabil helyezéseket értek el a toplistákon világszerte. A sikerek megszilárdították a zenekar hírnevét, mindenki számára jelezve, hogy a rock világában igenis számolni kell velük, kereskedelmi sikereik mellett pedig a kritikusok elismerését is kivívták, 2017-ben az Év albuma díjra jelölték őket a Classic Rock Roll of Honour Awardson.

A banda megalakulása óta több mint 1100 koncertet adott szerte a világban, köztük a legnagyobb fesztiválokon is megfordultak, mint a Wacken, a Download, a Hellfest, a Rock am Ring és a Rock im Park. 

Fáradhatatlan koncertkörútjaik során olyan rockóriásokkal osztoztak a színpadon, mint az Iron Maiden, a Motörhead és a Rolling Stones.

Az Airbourne a klasszikus rock egyik legelkötelezettebb fáklyavivője, szinte folyamatosan úton vannak, de a lassulás legcsekélyebb jeleit sem mutatják, a zenekar a rock ’n’ roll szellemét életben tartva turnézik a világ körül és 2025. március 25-én hozzánk is visszatérnek, az Akvárium Klubban adnak koncertet. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.