Ismét Eleven Tavasszal vár a Bartók Béla Boulevard

Egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel találkozhatunk az utca nyárváró fesztiválján, az Eleven Tavaszon június 4. és 6. között. A Bartók Béla Boulevardon megrendezett esemény mindemellett kulturális programokat, az egész családnak szórakozást nyújtó kézműves-foglalkozásokat és különféle gasztronómiai fogásokat is kínál.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes az Eleven Tavasz ingyenes kínálatból csemegézni, a jelenetszínházi, gasztro- és irodalmi programok mellett ugyanis kvízek, társasjátékok és gyermekprogramok kavalkádját állították össze a szervezők – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Folytatódik továbbá az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés, az esemény idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget. Megcsodálhatjuk mások mellett Besnyő Rita ékszerkiállítását a Faur Zsófi Galériában, a Cecil & Shadow elnevezésű alkotói csoport TÉR/FÉNY című kül- és beltéri installációját a Defo Labor parkolójában, a májusban nyíló KultPont és KözösségiTérben pedig Márián Gábor In Wonderland című tárlatát nézhetjük meg. Emellett a fiatal művészgeneráció is bemutatkozik a programon: Csizik Balázs fotóművész a KÉK – Kortárs Építészeti Központban, míg Tóth Annamária képzőművész a Bor és Kézművesben mutatja be alkotásait. Oláh Anna egy platós autó ponyvája helyett könyvkötővászonra fog festeni magán az autón, de Váczy Enikő művészete is izgalmasnak ígérkezik, akit a Mészöly lépcső ihletett meg.

Kicsiket, nagyokat, zárt térben, szabadban egyaránt vár az Eleven Tavasz
Fotó: bartokbelaboulevard.hu

Az Emlékmackó adománygyűjtő program is folytatódik a Kiss Áron Magyar Játék Társaság szervezésében, részt vehetünk a K.A.S. Galériában a Virágcsendéletet megörökítő vízfestő foglalkozáson. Az Enter Bárban társasjátékkal várják a gyerekeket, a Tranzit Kávéháznál pedig együtt színezhetjük ki Bartók Béla felnagyított portréját.

A Három Hét Galériában tükröződő anyagokból készíthetünk kompozíciókat: Robitz Anikó Fonott tükör című kiállításán felfedezhetjük, hogyan kapcsolódnak ezek a különféle anyagok egymáshoz és hozzánk, nézőkhöz. Kávét kóstolhatunk a Kelet Kávézóban, megvásárolhatjuk Bárkay Ágnes dizájn ékszereit a Három Hét Galériában, a Hadik és a Szatyor Bár kirakatában pedig figyelemfelkető fényinstalláció fogad majd bennünket Wurk Ikona művész jóvoltából. Utóbbi helyszínen dizájnvásárral is várják az érdeklődőket, míg a Gárdonyi téren Kele Juci hiánypótLÁSS című kültéri installációját vehetjük közelebbről szemügyre. Juhász Anna irodalmi és Mika Edit helytörténeti sétáján is részt vehetünk, de az irodalomkedvelők számára egyéb izgalmas programokkal is készülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.