időjárás 1°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

A híres bécsi operabál is áldozatul esett a járványnak

Forrás: MW
2020.09.25. 19:59
A híres bécsi operabál is áldozatul esett a járványnak

Elmarad a februári bécsi operabál a koronavírus-világjárvány miatt – jelentették be szerdán a szervezők.

Elmarad a februári bécsi operabál a koronavírus-világjárvány miatt – jelentették be szerdán a szervezők. Az osztrák fővárosban több hasonló rendezvényt mondtak már le a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A szezon egyik legfontosabb báljának számító bécsi operabál elmaradása újabb csapást jelent a város idegenforgalmi ágazatára.

Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. De a bál lefújását választottuk, mivel a fertőzés különösen a társasági összejöveteleken és ünnepségeken terjed

mondta szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Zsúfolásig tele vendéggel a táncterem a 64. Bécsi Operabálon a bécsi Állami Operaházban 2020. február 20-án
Fotó: MTI/EPA

A bécsi operabálon évente mintegy hétezer ember, köztük hírességek, politikusok, gazdasági vezetők vesznek részt, és mintegy megkoronázza az osztrák fővárosban januárban kezdődő báli szezont. Az idei év sztárvendége például Ornella Muti volt.

A bálozás nagy üzlet Bécsben, a táncosok nemcsak a báli belépőkre költenek jócskán, hanem drága alkalmi ruhákra, fodrászra, táncleckékre és éttermekre is.

A tavalyi szezonban több mint félmillió látogató fordult meg a bécsi bálokon, és ebből mintegy 140 millió eurós (51 milliárd forintos) bevétel származott a helyi gazdasági kamara adatai szerint.

A múlt héten az orvosok, gyógyszerészek, jogászok, újságírók és katonatisztek bécsi báljait is lemondták.

AZ OSZTRÁK FŐVÁROS MEGBECSÜLI A VENDÉGFOGADÓ VÁLLALKOZÁSAIT

Ausztriában nem vita tárgya, hogy ki támogassa a főváros legyengült turizmusát – az állam és az önkormányzat közösen. Harmadik, 50 millió eurós mentőcsomagját jelentette be csütörtökön Bécs a helyi szállásadók, vendéglátósok megsegítésére, ahol eddig két lépcsőben mintegy 350 millió eurót fordítottak tavasz óta a várost ért gazdasági károk enyhítésére.

A vendéglátó teraszok téli nyitvatartásának engedélyezéséért lobbizik az osztrák turisztikai miniszter – hívta fel a figyelmet a bécsi központú hazai turisztikai tanácsadó cég, a GD Consuting.

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) ötletét felkarolva, Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek téliesítése mellett érvelt.

A tárcavezető szerint ugyanis ez segíthet, hogy a vendéglátósoknak a téli időszakban is pótlólagos forgalmuk legyen, mert „víruskonform” módon, a szabad téren biztosítják az éttermek, kávéházak működését az év végi szezonban.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

 

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.