A híres bécsi operabál is áldozatul esett a járványnak

Elmarad a februári bécsi operabál a koronavírus-világjárvány miatt – jelentették be szerdán a szervezők.

Forrás: MW2020. 09. 25. 19:59
null
Zsúfolásig tele vendéggel a táncterem a 64. Bécsi Operabálon a bécsi Állami Operaházban 2020. február 20-án Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad a februári bécsi operabál a koronavírus-világjárvány miatt – jelentették be szerdán a szervezők. Az osztrák fővárosban több hasonló rendezvényt mondtak már le a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A szezon egyik legfontosabb báljának számító bécsi operabál elmaradása újabb csapást jelent a város idegenforgalmi ágazatára.

Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. De a bál lefújását választottuk, mivel a fertőzés különösen a társasági összejöveteleken és ünnepségeken terjed

mondta szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Zsúfolásig tele vendéggel a táncterem a 64. Bécsi Operabálon a bécsi Állami Operaházban 2020. február 20-án
Fotó: MTI/EPA

A bécsi operabálon évente mintegy hétezer ember, köztük hírességek, politikusok, gazdasági vezetők vesznek részt, és mintegy megkoronázza az osztrák fővárosban januárban kezdődő báli szezont. Az idei év sztárvendége például Ornella Muti volt.

A bálozás nagy üzlet Bécsben, a táncosok nemcsak a báli belépőkre költenek jócskán, hanem drága alkalmi ruhákra, fodrászra, táncleckékre és éttermekre is.

A tavalyi szezonban több mint félmillió látogató fordult meg a bécsi bálokon, és ebből mintegy 140 millió eurós (51 milliárd forintos) bevétel származott a helyi gazdasági kamara adatai szerint.

A múlt héten az orvosok, gyógyszerészek, jogászok, újságírók és katonatisztek bécsi báljait is lemondták.

AZ OSZTRÁK FŐVÁROS MEGBECSÜLI A VENDÉGFOGADÓ VÁLLALKOZÁSAIT

Ausztriában nem vita tárgya, hogy ki támogassa a főváros legyengült turizmusát – az állam és az önkormányzat közösen. Harmadik, 50 millió eurós mentőcsomagját jelentette be csütörtökön Bécs a helyi szállásadók, vendéglátósok megsegítésére, ahol eddig két lépcsőben mintegy 350 millió eurót fordítottak tavasz óta a várost ért gazdasági károk enyhítésére.

A vendéglátó teraszok téli nyitvatartásának engedélyezéséért lobbizik az osztrák turisztikai miniszter – hívta fel a figyelmet a bécsi központú hazai turisztikai tanácsadó cég, a GD Consuting.

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) ötletét felkarolva, Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek téliesítése mellett érvelt.

A tárcavezető szerint ugyanis ez segíthet, hogy a vendéglátósoknak a téli időszakban is pótlólagos forgalmuk legyen, mert „víruskonform” módon, a szabad téren biztosítják az éttermek, kávéházak működését az év végi szezonban.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.