idezojelek

Orbán legádázabb ellenfelének titkos vegykonyhája

Elkészült a gyűlöletfőzet.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Véget ért az olimpia. A magyar sportolók ismét kitettek magukért, egészen fantasztikus eredményeket értek el. Az mindennél többet mond, hogy az érmek számát tekintve 1996 óta a legjobb eredményt érték el hazánk olimpikonjai. Együtt szorított az ország Milák Kristófért, Szilágyi Áronért, Lőrincz Tamásért, Tótka Sándorért vagy éppen a női kajak négyesünkért. De a további érmeseink és sportolóink is örömkönnyeket csaltak a szemünkre.

Egy szó, mint száz, ezekben a napokban különösen jó volt magyarnak lenni. Hiszen csodás érzés azt a megmagyarázhatatlan bizsergő érzést átélni, amikor felhangzik a nemzeti himnuszunk és a mi országunk zászlaját emelik a legmagasabbra.

De nem mindenki érzi ezt így. Sajnos vannak az országban olyan emberek, akik mindenben és mindenkiben csak a hibát keresik, annak örülnek, ha valami nem sikerül. Ezek beteg lelkű emberek. Nem is foglalkoznánk velük, ha csendben a sötét, áporodott szagú, gyűlölettel átitatott szobájuk legmélyén fortyognának például a magyar sportolók sikereit látva. De nem így tesznek, sőt. Homonnay Gergely, Gyurcsány hírhedt aktivistája ismét hallatott magáról. Gyalázkodó Facebook-posztban támadt rá az olimpikonjainkra, hiszen megkérdőjelezte az olimpiai érmeseink jutalmát, illetve a magyar emberekre is, hiszen szerinte mi egy elhízott, dagadt nép vagyunk, amely egyébként idült alkoholista, extra magas öngyilkossági hajlammal.

„Van egy elhízott ország, ahol jó zsíros kajákat eszik a nép, ahol nem csak testileg, hanem mentálisan is rottyon van a társadalom, ezt az alkoholisták és az öngyilkosok száma fehéren-feketén mutatja. [...] Ebben az országban oktatás-kutatásra nincs pénz, az élsport feneketlen kútjába azonban a mindenkori hatalom számolatlanul önti a pénzt. Több olimpikon százmillió forintnál is nagyobb jutalmat kap az államtól. Nem a szponzoroktól. Az adófizetők pénzén.”

Egyrészt ez színtiszta demagógia. Hiszen például az olimpiai sikerek hírnevet hoznak Magyarországnak, emelik hazánk presztízsét a világban. Ezt ugyan nem lehet azonnal pénzben mérni, de hosszú távon megtérül, az egészen bizonyos. Arról nem is beszélve, hogy ezek a magyar olimpikonok példaképül szolgálnak a gyerekeknek, fiataloknak, hiszen látják, hogy milyen sikereket lehet elérni a sport által, s így egyre többen kezdenek majd el sportolni, ami az egészséges életmód áldásos mivolta mellett azzal jár, hogy például kevesebb túlsúlyos gyerek lesz hazánkban.

Tehát mondjuk ki: nettó hisztériakeltés az egész. De jól tudjuk, honnan fúj a szél.

Ne legyenek kétségeink, ezt Homonnay nem magától találta ki. Gyurcsány Ferenc titkos vegykonyhájában ezúttal ezt a gyűlöletszérumot főzték ki, hogy megpróbálják az olimpiai sikereinket is kisebbíteni és természetesen ebből a nagyszerű eredményből is azt kihozni, hogy a kormány a hibás, hiszen az adófizetők pénzéből ad jutalmat a sikereket szállító sportolóknak. A tudatos offenzívát jól példázza, hogy a politikai életből dicstelenül távozni kényszerülő megrögzött DK-s Gréczy Zsolt is pont az olimpikonjainkat kezdte ekézni.

Gyurcsány nem hazudtolta meg önmagát, minden aljasságot kifundál, hogy megszerezze a hatalmat. Folyamatosan kotyvaszt a gyűlöletkonyhájában valami borzasztóan gyomorforgató löttyöt, amit meg akar velünk itatni. De a nagyhangú, hithű, de csúnyán leszerepelt DK-sok előretolása nem jó taktika, mint ahogy a sikeres sportolóink kritizálása sem, mert nekünk, normális gondolkodású magyaroknak egy Homonnay vagy egy Gréczy nem mondhatja meg, hogy mi helyes és mi nem.

Ennyi!

Borítókép: Homonnay Gergely beszédet mond a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényen a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.