idezojelek

Békesi László vitriolos véleménye Márki-Zay Péterről

Horn Gyula egykori bizalmasa nem finomkodott.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Marjai János

Egyre több kritika éri Márki-Zay Pétert. A Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét nagyon sokan bírálják a baloldalról is. Egymást érik megmondóembereik negatív kritikái, sorra fejezik ki aggodalmukat a hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben. Most egy újabb jelentős figurával bővült ez a lista. A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere, Békesi László nem fogta vissza magát, nagyon keményen bírálta Márki-Zayt. Ugyan nem írta ki a nevét az igencsak pikírtre sikerült Facebook-posztjában, de gunyoros módon az ellenzéki haderő vezénylő tábornokaként aposztrofálta, egyértelműen utalva a Gyurcsány által korábban Márki-Zayra használt kapitány kifejezésre.

„Az ellenzék csapatai valóban harcban állnak, ám momentán nem a legyőzendő ellenséggel, hanem többnyire egymással csatáznak. Az egyesített ellenzéki haderő vezénylő tábornoka gyakran ellentmondásos, néha téves, sokszor pedig félreérthető parancsaival rendre megosztja a rendelkezésére álló erőket, szembe állítja a sereg jobb és bal szélén elhelyezkedő csapatokat, ádáz pozícióharcra készteti őket, így a döntő ütközetre való felkészülés helyett egymás pozícióinak elfoglalásával, gyöngítésével vannak elfoglalva. […] A legyőzendő ellenfél eközben stabilizálja helyzetét, minden fronton erősíti pozícióit, hadállásai mögött mélyen beásva magát, várja a számára egyre biztosabb győzelemmel kecsegtető végső ütközetet.”

Békesi László úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány szerinte aberrált háborús, harci retorikát folytat. Valószínűleg ezért igyekezett ő is harciasra venni posztjának stílusát, megpróbálva tompítani az élét mondandójának, selyempapírba csomagolni a kemény bíráló szavakat. De az az igazság, hogy ettől még keményebb és egyértelműbb lett, hogy ki is valójában vitriolos üzenetének célpontja. 

Fogy a levegő a vezénylő tábornok körül.

Borítókép: Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter a Demokratikus Koalíció (DK) programkonferencia-sorozatának harmadik, gazdaságpolitikai konferenciáján a budapesti Ybl Palota Rendezvényközpontban 2014. január 29-én. (Fotó: MTI/Marjai János)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.