időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Ziháló magyargyűlölet Ukrajnában

Ágoston Balázs
2022.10.13. 21:36 2022.11.02. 10:29
Ziháló magyargyűlölet Ukrajnában

Amióta az Egyesült Államok februárban Ukrajna területén Oroszország- és Európa-ellenes háborút robbantott ki, Magyarország mintegy másfél millió ukrajnai és kárpátaljai menekültnek nyújtott feltételek nélkül segítséget. A hála köztudomásúlag nem politikai kategória, de amit Ukrajna hivatalos képviselői minden szinten megengednek maguknak, az bicskanyitogató pofátlanság. De még annál is több.

Nem elég, hogy a magyar nyelvet, a magyar nyelvű oktatást üldözik az ellenzéki pártokat és az ellenzéki sajtót egy tollvonással betiltó kijevi diktatúra irányítói és végrehajtói, nem elég, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező kárpátaljai honfitársainkat igyekeznek teljességgel kiszorítani a politikai életből, ezeken túlmenően a Mirotvorec nevű állami hátterű terrorszervezet számos magyart írt föl halállistájára.

Nagy mellénnyel fenyegetőzik egy Vitalij Antyipov nevű bűnöző is. A közismert cigarettacsempész, nem mellesleg a Beregszászi Kistérségi Tanács képviselője – ez is jellemző Ukrajna erkölcsi viszonyaira – nemcsak egy magyar határrendészt fenyegetett meg olyképp, hogy koszorút küldetett a házához, hanem külföldre szökéssel vádolta meg több magyar képviselőtársát, köztük a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség színeiben munkálkodó dr. Molnár D. Istvánt, aki történetesen azért tartózkodott Magyarországon, hogy a Donyecki Regionális Oktatás- és Minőségértékelő Központ megbízásából a Magyarországra menekült gyerekek érettségijét megszervezze és lebonyolítsa.

Az csak természetes, hogy az arcátlan bűnöző maga sem jelentkezett katonai szolgálatra, kisfiát pedig a magyar állam pénzéből működő Frangepán Katalin Gimnázium beregszászi óvodájába járatja. Íme, egy EU- és NATO-érett ukrán hazafi…

A nyilvánvalóan külföldi rendezői instrukciók szerint ripacskodó vásári komédiás Vlagyimir Zelenszkij és az általa vezetett helytartóság mamelukjai pedig mindezek ellenére szemrebbenés nélkül követelőznek, fenyegetőznek és sértegetik Magyarországot.

Ez intellektuálisan és morálisan egyaránt olyan primitív őrjöngés, amitől minden becsületes ember undorodik. Ami azt illeti, ideje lenne nemzetközi szintű szankciókkal megtorolni e történelmileg sohasem volt, önálló entitásként a Szovjetunióban létrehozott államparódia disznóságait.

Annál is inkább, mert a soviniszta őrjöngés nem csitul.

Ma a munkácsi képviselő-testület úgy rendelkezett, hogy eltávolítják az egykor Zrínyi Ilona fémjelezte ősi magyar város várát ékesítő turulszobrot, amit 1896-ban állítottak fel az árpádi honvisszaszerzés ezredik évfordulója tiszteletére. Jellemző, hogy 1924-ben a hazánk keleti végeit is megkaparintó Csehszlovákia hatóságai barbár módon felrobbantották, és csak 2008-ban került vissza helyére a munkácsi születésű Pákh Imre üzletembernek köszönhetően.

Az ukrán barbarizmus most ismét eltünteti ősi jelképünket, hogy helyébe a szigonyos ukrán címert állítsák; ennek a von Haus aus turulmadár-influenzában szenvedő belpesti SZDSZ-es szubkultúra nyilván örül, de ettől még a szégyenteljes tett az marad, ami: rasszista magyargyűlölet.

Ezt természetesen nem lehet szó nélkül hagyni. Ideje, hogy Magyarország határozott ellenlépéseket tegyen, és felhívja a legszélesebb nemzetközi közvélemény figyelmét az amerikai helytartóság magas, közepes és kis rangú lihegőinek gazemberségeire.

Nem várjuk el, hogy az ukránok köszönetet mondjanak a segítségnyújtásért, végtére is a becsületet, az erkölcsöt, a jólneveltséget nem lehet kikényszeríteni. De annak egyszer s mindenkorra véget kell vetni, hogy az Egyesült Államok minden mértéket elvesztett kijevi agentúrája és annak bármely nyúlványa büntetlenül gyötörhesse a kárpátaljai magyarságot.

Borítókép: Egy ősi magyar jelkép, a munkácsi turulszobor (Fotó: Bereczky Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Magyarellenesség Kárpátalján

Brenzovics László: A munkácsi turulszobor valaha a két nemzet közötti békesség szimbólumának számított

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.