időjárás 21°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Szégyen: ezekkel a képekkel alázták meg a Trump házaspárt

Csépányi Balázs
2023.03.28. 16:55
Szégyen: ezekkel a képekkel alázták meg a Trump házaspárt

Csúnyán leszerepelt a mesterséges intelligencia.

Donald Trump korábbi elnök ellen tovább folyik a lejáratókampány. Legutóbb egy régóta húzódó ügy kapcsán vizsgálták, amely szerint korábban nőkkel folytatott szexuális viszonyt, akiket később kampánypénzekből vesztegetett meg, elnyerve a hallgatásukat. Ebben az ügyben felmerült annak is a lehetősége, hogy le is tartóztathatják. Természetesen nem történt meg a letartóztatás. De a baloldali, liberális médiagépezet ismét magas fokozatba kapcsolt, a csapból is Trump ügyei folytak és liberálisok háttéremberei is megdolgoztak a pénzükért, megihlette őket az exelnök esetleges letartóztatása.

Eliot Higgins, a Bellingcat nyílt forráskódú oknyomozó szervezet (sic!) alapítója a Midjourney mesterséges intelligenciával támogatott művészeti képgenerátor segítségével több „fotót” is készített Trump letartóztatásáról. Higgins a Twitter-fiókján osztott meg néhányat az AI által generált képek közül – írta a Blikk.

A kamuképek villámgyorsan terjedni kezdtek a világhálón, többmilliós megtekintést értek el. 

Nagyszerűen működött a baloldal propagandagépezete, hiszen a közösségi hálós platformokon nagyon erős a baloldali-liberális túlsúly, arról nem is beszélve, hogy a jobboldali hangokat igyekeznek elnyomni, Trumpot konkrétan le is tiltották korábban.

Természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, Higgins a Washington Postnak elmondta, csak a Trump elleni, közelgő vádemelést akarta vizualizálni, ahogy fogalmazott,

„Csak hülyéskedtem. Azt gondoltam, talán öt ember fogja retweetelni.”

Ezeken a megdöbbentően realisztikus képeken az exelnököt egyenruhás rendőrök üldözik, dulakodnak vele, letépik a zakója ujját, sőt leteperik a földre. De fellelhető olyan kép is, ahol a felesége, Melania Trump sírva kiabál, így tiltakozva a férje letartóztatása ellen. A gyomorforgató képsorozat a börtönben ér véget, ahol Trumpot az amerikai börtönökben rendszeresített, jellegzetes rabruhában ábrázolják. 

A képek sokkolók.

Legfőképpen azért, mert felháborító és egyben félelmetes, hogy ilyet meg lehet tenni bárhol a világon. Ilyen megalázó képekkel elárasztani a médiafelületeket nem lenne szabad. 

Félreértés ne essék, nem a humor, a parodizálás és a kifigurázás a probléma, hiszen egy jó poénon nevet az ember. De azért mindennek van határa, még a viccelődésnek is. 

Képzeljük csak el, ha hasonló képek jelennének meg Joe Bidenről, amint leteperik a rendőrök. Lenne hőzöngés, hovatovább nácizás is a liberális oldalon az biztos.
Egyébként is, hogy a mesterséges intelligencia mennyire független és objektív, nagyon jól mutatja az Axióma egy korábbi videója, amelyben a mostanság nagyon népszerű, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot, a ChatGPT-t kérték meg arra, hogy írjon egy hőskölteményt Donald Trumpról. Mire a chatbot azt válaszolta, hogy nem hajlandó írni róla, mert nem kíván részt venni olyan egyének vagy csoportok népszerűsítésében, akik megosztó, vagy káros cselekményekben vettek részt. Azt azonban hozzátette, hogy fontosnak tartja, hogy a válaszaiban fenntartsa a pártatlanságot és az objektivitást.

Viszont, amikor arra kérték, hogy Joe Bidenről írjon egy hőskölteményt, arra már örömmel volt hajlandó. Bidennel szemben már nem voltak fenntartásai. Ennyit a mesterséges intelligencia pártatlanságáról és objektivitásáról.

Ami a legaggasztóbb ebben a történetben, hogy ezek a felháborító esetek nem a véletlen művei, ezek részei egy gigantikus méretű lejárató kampánynak, ami Donald Trump ellen folyik. Azonban a számok nem hazudnak, Trump a hosszú évek óta tartó lejárató boszorkányüldözés dacára 2016 és 2020 között tizenegymillió fővel tudta növelni a szavazótáborát. 
Még szerencse, hogy egyelőre még nem a mesterséges intelligencia dönti el, hogy ki legyen majd az Egyesült Államok elnöke, hanem az emberek. 

Legalábbis bízzunk benne, hogy így lesz!

Borítókép: Donald Trump és felesége, Melania (Fotó:MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.