idezojelek

Kikészültek Ferenc pápa látogatásától a Fidesz-ellenesek

Erősen tetten érhető a szándék, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásába bele kell kötniük.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

Szemlátomást igyekeznek fogást találni az ellenzéki térfélen. Hogy pontosan kin és min, azt nem igazán lehet megfogalmazni, de a lényeg, hogy erősen tetten érhető a szándék, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásába bele kell kötniük.

Ehhez azonban önmagában kevés lenne a liberális média, ám a „segítség” megérkezett a megfelelő helyről: a Szemlélek csapata indított platákampányt a pápa érkezésének hírére. 

Nemrégiben még drámai hangú közleményben tudatták, hogy fel kell függeszteniük a működésüket, de ma már szerencsére plakátkampányra is futja nekik.

Ha ellenzéki véleményt kell megtámogatni úgymond a kereszténység részéről, akkor rájuk mindig számíthatnak, a Telexen cikksorozat jelent meg tőlük, és a 2022-es választás előtti időszakot extra kampányüzemmódban tolták végig – azt talán nem kell különösebben ecsetelni, kinek a szekerét tolták, és kiét akarták megakasztani.

A korábban általuk annyira rajongott Ferenc pápa is némileg kegyvesztett lett a számukra, mert hiába látogatott 2021-ben Magyarországra a nagy keresztény találkozón az egyházfő, külön bejegyzést szenteltek annak, hogy munkatársuk miért nem regisztrált az eucharisztikus kongresszusra.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa jövő héten esedékes látogatásának „tiszteletére” most pedig a pápától származó idézetekkel díszített plakátokkal szórták meg Budapestet. 

 

Az idézeteknek természetesen céljuk is van. És ha nem értenénk elsőre, a 444.hu sietett megmagyarázni a testvéroldal akcióját.

 

Idézzünk csak tőlük:

Első írásuk arról szól, milyen egyházról álmodik a pápa. De a nagyközönséget nyilván jobban foglalkoztatják azok a problémák, amelyekről a pápa és a magyar kormány radikálisan mást gondol, még ha ezt mostanában nem is hangsúlyozzák a pápalátogatásra készülő fideszesek.

Vagyis a cél, hogy a „fideszesek” ne örüljenek annyira a pápa látogatásának, mert vannak kérdések, amelyekben szerintük ellentétes a véleményük. 

Néhány gondolat minderről.

Sokkal kevesebb véleménykülönbség van világi dolgokat illetően Ferenc pápa, és a „fideszesek” véleménye között, mint azt akár a 444.hu, akár a Szemlélek gondolná.

A „fideszesek” teljesen tisztában vannak ezekkel a különbségekkel, és éppen ezért, vagy ennek ellenére is a legtöbben kitörő örömmel várják Ferenc pápát. Mert akár van véleménykülönbség, akár nincs, ez most nem érdekel senkit. Jön a pápa Magyarországra! Nyilván a 444.hu-nál, és a templomból kijövőket kérdezők köreiben ezt nem fogják megérteni, miért ennyire fontos az embereknek.

De hogy a Szemlélek még a pápa látogatásából – ráadásul drága pénzen – ebből is csak a kormánykritika lehetőségét látta meg, ezzel önmagukról állítottak ki bizonyítványt.

Borítókép: Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.