idezojelek

Ne legyen magzatgyilkosság!

Karácsonytól és társaitól hiába várjuk, hogy ne csak a halálos közlekedési balesetek megelőzéséért, hanem a megfogant életek megmentéséért is küzdjenek.

Cikk kép: undefined
2023. 04. 11. 14:58
Fotó: Havran Zoltán

Csökkentsük nullára a halálos közlekedési balesetek számát Budapesten! hirdetik Karácsony Gergely plakátjai városszerte. Régi vesszőparipája ez a hiperpasszív nyelvtudású főpolgármesternek, és kivételesen még azt is megkockáztathatjuk, hogy igaza van, ha máshogy nem is, legalább elméletben.

Valóban, ki ne akarná, hogy ne haljon meg senki a közutakon? Ez kétségtelenül rokonszenves célkitűzés, akárcsak a világbéke, az ingyensör és az örök élet. Sajnálatosan a realitása is ugyanennyi.

Van ugyanakkor ebben a célkitűzésben valami sunyiság is. Közismert ugyanis Karácsony beteges autó- és autóvezető-ellenessége holott a metró, a busz, a villamos ugyanúgy elütheti a figyelmetlenül közlekedőket, néha sajnos a szándékosan eléjük ugrókat. Hogy a járdákon, zebrákon, piros lámpákon átszáguldozó, potenciális életveszélyt jelentő biciklistákról ne is beszéljünk. (Miskolcon néhány hónapja egy ráadásul priusszal terhelt biciklis futár úgy ütött el egy idős hölgyet, hogy az áldozat elestében beverte a fejét a járdába, és meghalt.)

Karácsony tehát még akkor is szemforgató és demagóg, amikor akár igaza is lehetne. Ez nagyon jellemző rá. Rájuk.

A kezdeményezés ugyanakkor elgondolkodtató. Ma Budapest libsi vezetése elszántan üldözi az autósokat, dühödten védelmezi az utolsó csenevész bokrot is, van már méhlegelő és állatvédelmi megbízott mindennek és mindenkinek joga és képviselete van, csak fehér, keresztény, heteroszexuális, jobboldali férfinak lenni nem könnyű, de semmi gond, nincs sértődés, csak leíró jelleggel megállapítjuk. Végül is egy Niedermüller nem ellenfél, mert ellenfél csak valaki lehet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lényeg az, hogy a nullára csökkentés elvi alapon jó kezdeményezés, érdemes tehát kiterjeszteni. Miért ne tűzhetnénk ki célul, hogy csökkentsük nullára az anyaméhben meggyilkolt magzatok számát? Hiszen ha, amint a balesetes kampányplakát közli, minden héten meghal valaki az utakon, akkor a tavalyi 21 800 esetet rögzítő statisztika ismeretében elmondhatjuk, hogy sajnos minden héten közel 420 magzat hal meg idegenkezűség, magyarul gyilkosság miatt az anyaméhekben. A veszteség tehát 420-szoros.

Karácsonytól és tettestársaitól ugyan hiába várjuk, de minden jóakaratú embernek erkölcsi kötelesség, egyben alaptörvényi előírás volna ezért legalább 420-szoros erővel küzdeni a megfogant életek megmentéséért.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.