idezojelek

Tényleg olyan jó poén volt felnőttfilmes hangokat bejátszani a sorsolás közben?

A brit Humor Herold megalázta a korábbi futballikonokat.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Filip Singer

Hetek óta tartotta lázban a labdarúgást kedvelő hazai és európai közvéleményt a szombati hamburgi sorsolás, ahol a Európa-bajnokságra kijutott (illetve néhány még kijutásra esélyes) ország válogatottja csoportellenfelet kapott. 

Idehaza is minden erről szólt az internetes térben is, számos portál tudósított élőben, az M4 Sport pedig egyenesben adta magát az eseményt, illetve az azt megelőző műsort is.

Egyszóval fennkölt, ünnepélyes pillanatoknak ígérkeztek azok a képsorok, amikor kisorsolják a magyar válogatott csoportellenfeleit.

És ugyan sokan a nagy izgalomban észre se vettük, de egy kínos közjátékkal tromfoltak bele ebbe az emelkedett pillanatba: a sorsolás folyamán pornófilmekből származó hangok hallatszottak a helyszínen is és a televíziós közvetítésekben is.

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utólag visszanézve a felvételeket valóban kényelmetlen pillanatok voltak, a korábbi labdarúgók, illetve a csapatoknak nézőtéren helyet foglaló képviselői nem igazán tudták, hogyan kéne reagálniuk, volt, aki óvatosan mosolygott, volt, aki kényszeredetten próbált meg komoly maradni.

Hamar jelentkezett a csínytevő, egy bizonyos Daniel Jarvis nevű brit humorista. 

Az illető egy videóban mutatta be, miként zavarta meg a ceremóniát pusztán azzal, hogy egy otthagyott mobiltelefont hívogatott, és a felnőttfilmes kéjes nyögések voltak beállítva a telefon csengőhangjaként.

 

A történteket akár fel lehetne fogni humorosan is. Talán humoros is lett volna, ha egy egyetemi szemináriumon követett volna el hasonlót egy csínytevő diák.

A brit Humor Heroldnak valószínű nem jelentett ünnepet ez a ceremónia. Nekünk, magyaroknak, akik évtizedekig csak külső szemlélőként néztük irigykedve a hasonló sorsolásokat, viszont az volt. 

De legalább nem akkor nyögtek, amikor a mi válogatottunkat húzták ki.

És persze ilyenkor mindenkinek nevetnie kell, mert ha nem nevetsz elég hangosan, akkor az ember könnyen a nyakába kaphatja minden vádak egyik legsúlyosabbikát, a prüdériát.

Nyilván Daniel Jarvis számos megtekintést, új követőt, ezáltal pedig bevételt generált magának akciójával, ám attól még finoman fogalmazva is infantilis volt, amit csinált. Azzal együtt, hogy a szervezők duplán is pirulhattak, mivel vastagon az ő felelősségük is az, hogy ilyen megtörténhetett, és nem tudták leállítani.

De nézzük meg még egyszer a felvételeket, miként reagáltak erre a sorsolást végző korábbi sztárjátékosok!

Szemmel láthatólag kellemetlennek érezték ezeket a zajokat. 

 

Ezzel bizony megalázták ezeket az embereket, akik klasszisai voltak egykori mesterségüknek.

Brian Laudrup, David Silva, Tomas Rosicky az elmúlt évtizedek legkiválóbb futballikonjai voltak, nem érdemelték meg mindazt, amit kaptak a brit humorzsáktól.

Borítókép: Brian Laudrup korábbi dán válogatott labdarúgó Svájc nevét mutatja a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.