idezojelek

Futótűzként terjed a neten Csintalan dermesztő bejelentése, megfagyott a levegő a stúdióban + videó

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában illusztris vendégek gyűltek össze egy jó kis kormányszapulásra. Pörzse Sándor volt a műsorvezető, Csintalan Sándor, Konok Péter, Balogh Gábor és Dévényi István voltak a meghívott vendégek. A szokásos ellenzéki siránkozás, szokásos baloldali témafelvetések mellett, Csintalan Sándor a rendíthetetlen, eltántoríthatatlan ideológiai elkötelezettséggel bíró megmondóember elvitte a show-t a társai elől. Ugyanis olyat mondott, amitől pestiesen szólva égnek állt a haja a vendégeknek, de a műsor nézőinek is. Az egykori bukfenckirály a következőket mondta, kapaszkodjanak meg:

„[…] Konkrét élményem, hogy van a környéken egy olyan trafik, ahol azért nem lehet bizonyos fajta cigarettát kapni, mert én rendszeresen azt veszem. Nem viccelek. Megmondták. Ide azt a cigarettát nem lehet. […]”

Ezt nem viccként mondta, mielőtt valaki ezt feltételezné. Ez az ember ezt halál komolyan így gondolja, meg van róla győződve, hogy a gonosz, bosszúszomjas Orbán, ilyen aljas, még arra is van ideje, hogy az ő dohányzási szokásait feltérképezze, majd körmönfont módon eltiltatja az adott márkát a hozzá legközelebb eső trafikból, hogy távolabb kelljen mennie a Sándornak, ha elfogy a bagója.

Ez valami egészen elképesztő történet, meg is fagyott a levegő egy pillanatra a stúdióban a bejelentés után, majd még a kollégái is kinevették az állítását.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csintalan egyébként érdekes pályaívet tudhat magáénak. Pilhál György remekül tűzte a tolla hegyére korábban a köpönyegforgatásait. Mint írta, a KISZ-évek után az MSZMP-ben, majd a szociáldemokratáknál kavart. Némi szakszervezeti ügyeskedés után az MSZP-t nézte ki magának, pár évvel később már ő volt a párt ügyvezető alelnöke. Horn Gyula győzelme hallatán bukfencet vetett a Hősök terén, ettől nyomban népi hős lett, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tartott a proletárszerep – ekkor ráébredt, hogy ő valójában szolid polgár. Innentől kezdve Orbán-hívő (2005-től már betelefonálós műsort vezet a Hír TV-ben). 2015-ben átpártolt az O1G-zős Simicskához, aki ekkortájt a Jobbikot patronálta. Majd ismét az MSZP következett a sorban. 

Úgy látszik, túl azon, hogy az egész mondókája nettó hülyeség, Csintalan elvtárs egy kicsit többet gondol magáról, mint amennyire fontos ő valójában. Kísérteties a hasonlóság a zseniális A tanú című filmben szereplő Bástya elvtárs és közte. Amikor a film egyik jelenetében a koholt vádiratban nem szerepelt a főelvtárs neve, azonnal kikelt magából: 

– Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már sz…rt érek?

Nos, valahogy így van ezzel Csintalan elvtárs is a lelke mélyén, hogy ha már a cigarettáját sem akarná a NER letiltani, úgy érezné, hogy nincs rá semmi szükség, ezért beszél ilyen zagyvaságokat.

Így múlik el a világ dicsősége...

Borítókép: Bástya elvtárs (Both Béla) és Csintalan Sándor (Forrás: Montázs – YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.