idezojelek

Hová tűnt Csabi?

Gyurcsányék még a kampányvideójukban sem leplezik, hogy mit gondolnak az átlagemberről.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined

Nem tudni, hogy Dobrev Klárának paranormális ambíciói keletkeztek-e, vagy pedig csak az erőfitogtatást emelte magasabb szintre, mindenesetre a Gyurcsány-párt évindító kampányvideójában Dobrev a puszta pillantásával eltüntet egy DK-s aktivistát.

A szürreális felvételen a DK árnyék-miniszterelnöke egy nemes egyszerűséggel Csabinak nevezett férfit invitál az autójába, hogy elvigye Szolnokra, ahol is az aktivista állítólag a saját kocsiját hagyta, benne a kulcsaival. A probléma rendkívül életszerű volt tehát, ahogyan a felajánlott segítség is, mégis alig győzött hálálkodni érte a férfi Klárának. Lehet, még nem tudatosult benne, hogy annak is vannak szintjei, hogy kinek, mit intéz az árnyékkormánya.

A videó ezen pontjánál indul be a nehezen magyarázható események láncolata. Ugyanis amint az aktivista az újévi fogadalmairól kérdezi Dobrevet, utóbbi a hirtelen üressé vált anyósülés felé fordulva elmondja a kamerának, hogy „csak azon jár az agyam, hogy miként fogjuk meggyengíteni és megdönteni Orbán Viktor rendszerét”. Mikor Gyurcsányné már a sokadik mondatát fogalmazta arról, hogy mennyire szeretne már hatalomra kerülni, Csabinak még mindig semmi nyoma.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már éppen thrillerbe fordulna a videó, amikor megvilágosodik a koncepció: Dobrev – ahogyan annak idején a Szomszédok című sorozat szereplői – mélyen a kamerába nézve nyilatkoztatja ki közéletünk általa fontosnak vélt tanulságait. Mikor Dobrev „Etus Klára ott tart, hogy idén még nagyobb lendülettel fogják építeni a DK külkapcsolatait, s az egyre közelítő kamera már szinte megakad az orrában, váratlanul ismét menetirányba fordul, ezzel egy időben pedig Csabi is visszakerül a helyére, s a videóból hátra lévő néhány másodpercre már ott is marad.

Mindezek alapján költői kérdés, hogy a milliárdos gőgjüket még a kampányvideójukban sem leplezni képes Gyurcsányék mit gondolhatnak az átlagemberről, a fizikai munkástól kezdve a pedagógusokon át a saját aktivistáikig.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.