idezojelek

Koncz Zsuzsáék hatalmas kamuját ilyen szenzációsan még nem figurázták ki + videó

Nem lehet meghamisítani a múltat.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Kontextus YouTube-csatornáján Andor Éva vendége ezúttal Kosik Kristóf ügyvéd, zenész volt, aki nagyon sok érdekes dologról beszélt az interjú során. Többek közt a tragikus sorsú gitárosról, Radics Béláról, akinek ő kutatta fel a gitárját és még egy mozgóképes felvételt is legendás zenészről. Illetve szóba került ismét az a téma is, amiről korábban sok szó esett, idézve a műsorvezetőt: 

„Vannak olyan könnyűzenészek, akikről hiába lehet tudni, hogy tagok voltak a Béketanácsban, mégis azt mondják, hogy lázadók voltak és őket üldözték.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre a felvetésre Kosik Kristóf csípőből olyan frappáns, zseniális választ adott kifigurázva ezeket az kamus zenészeket, amit nagyon ritkán hallani:

„Na most, hogy ki, mit hazudik a múltjáról az legyen az ő dolga. Van Magyarországon egy kitűnő cég erre, az Új Múlt Kft., ővelük írassanak új múltat.[…] ”

A Kontextus YouTube-csatornájának korábban Mező Gábor újságíró, a Századvég kutatója is volt vendége, aki szintén hasonló témát feszegetett. Azokról a közéleti szereplőkről beszélt a közelmúltban megjelent, A kultúra megszállása című könyve kapcsán, akik a rendszerváltás előtt és után is segítettek a baloldalnak megtartani a hatalmat. Például Koncz Zsuzsáról, a liberálisok és a baloldal szimbólumáról, ikonjáról is lehullt az igazságot takaró lepel:

„[…] Nagyon nevetséges ez a Koncz Zsuzsa Jelbeszéd-botrány. Ez az egyetlen, amihez tud ragaszkodni, hogy ebből nagyon nagy balhé volt. Azt hazudta, hogy utána évekig nem jelenhetett meg lemeze. Ha valaki beüti a Wikipédiára, látni fogja, hogy a következő években sorra jelentek meg a lemezei. Arra nem vette a fáradságot a Koncz Zsuzsa, hogy úgy hazudjon, hogy az ne legyen egy perc alatt lenyomozható. […] Az ő mellettük álló sajtó erről nem fog tudomást venni. […] Boldizsár Iván menyeként, a fia feleségeként a diktatúrának a kegyeltje volt. Azt is tudjuk, hogy benne volt az Országos Béketanácsban, ami már a 60-as években is nagyon égő lett volna egy normális embernek, de akkor, amikor ő benne volt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, szánalmas. Egy ilyen ember, aki benne volt a diktatúra propagandaszervezetében, ő beszél arról, hogy ő milyen lázadó volt, ez olyan hazugság, ami önmagáért beszél. […] ”

Úgyhogy hiába próbálkoznak a magukat lázadónak, üldözöttnek beállító figurák, nem fog sikerülni letagadni a valódi múltjukat.

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.